Düzcespor kafilesi saldırıya uğradı

Spor Toto 3. Lig maçı sonrası Düzce´ye hareket etmek isteyen Düzcespor kafilesi Milli Egemenlik Caddesi üzerinde saldırıya uğradı.

Düzcespor kafilesi saldırıya uğradı

Spor Toto 3. Lig maçı sonrası Düzce´ye hareket etmek isteyen Düzcespor kafilesi Milli Egemenlik Caddesi üzerinde saldırıya uğradı. Taşlı saldırıya uğrayan otobüsün camları kırıldı, polis ekipleri alarma geçti.
Spor Toto 3. Lig 1. Grup´ta Zonguldak Kömürspor´a konuk olan Düzcespor, maçtan 1-0 mağlup ayrıldı. Maç sonrası takım otobüsüne binen Düzcespor kafilesi, Milli Egemenlik Caddesi üzerinde saldırıya uğradı. Kimliği belirsiz kişilerin attığı taş parçaları şoför camını ve otobüsün yan camlarını tuzla buz etti.
Otobüse saldıran ve taraftar oldukları iddia edilen kişiler olay sonrası izini kaybettirmeye çalıştı. Biber gazı ile olaya müdahale eden polisin yetersiz kalması üzerine olay yerine çok sayıda takviye ekip istendi. Otobüste bulunan futbolcular otobüsün içerisine de biber gazı geldiğini söyleyerek dışarı çıkmak istedi. Çevre güvenliğinin en üst düzeye çıkartıldığı bölgede takım otobüsü bir süre bekletildi. Polis şüpheli oldukları iddia edilen bazı kişileri gözaltına aldı.
Olayın ardından trafik iki yoldan da ulaşıma kapatıldı. Gaz maskesi giyen polisler ellerindeki coplarla çevredeki kalabalığı dağıttı. Polisin müdahalesi ile ortam güçlükle sakinleştirildi.

POLİSTEN ŞOFÖRE CANLI KALKAN
Olayda polisin yetersiz kaldığını iddia eden Düzcespor kafilesi olayı gerçekleştirenlerden şikayetçi olacaklarını belirtti. Otobüsün bölgeden uzaklaştırılması istenince şoför can güvenliğinin olmadığını söyleyerek otobüsü kullanmak istemedi. Yeniden ikna edilen şoför polis konvoyu eşliğinde Polisevi mevkiine kadar yoluna devam etti.
Eline aldıkları kalkanla yaya olarak otobüse eşlik eden polisler olası yeni bir saldırıya karşı teyakkuza geçti. Polis olayla ilgili olarak 6 kişiyi gözaltına alırken Düzcespor kafilesinin başka bir otobüsle nakledileceği belirtildi.

KÖMÜRSPOR BAŞKANI OLAY YERİNE KOŞTU
Olayı haber alan Zonguldak Kömürspor Başkanı Av. Süleyman Caner otobüsün bulunduğu bölgeye geldi. Yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Düzcespor kafilesine gerekenin yapılacağını belirten Caner, olay sonrası gazetecilere şu açıklamada bulundu:
Olayı biz de görmedik. Herhalde çarşı içerisinde geçişte toplanmışlar. Arabayı taşlamışlar. Ne olmuş bakacağız. İnceleyeceğiz. Görüntü varmış. Kim taş atmış bakacağız. Bu hoş olmayan bir hadise. Düzce´de tabii arabalarımızı taşladılar. Taraftarımıza eziyet ettiler ama kötü örnek alınmaz. Onlar misafir taş atsalar gülle karşılık vermemiz lazım gelir. Bizim anlayışımız, Zonguldakspor´un anlayışının bu olması lazım gelir. Ama herhalde içimizden çıkan birkaç kişi bu şeyi bozdu. Hoş olmadı. Düzcespor´a geçmiş olsun diyorum. Allah´tan başka bir şey olmadı. Gözaltına alınanlarla ilgili bilmiyorum bakacağız. Emniyete gideceğiz. Olayla ilgili ne ilgileri var bakacağız, göreceğiz.
Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2016, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER