FENERBAHÇE İLE EREĞLİ SPOR MAÇ YAPACAK

FENERBAHÇE İLE EREĞLİ SPOR MAÇ YAPACAK

gundemeregli.com-Karadeniz Ereğli Fenerbahçeliler Derneği’nin 19. Şampiyonluk Gecesine katılan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, sporu ve futbolu çok sevdiğini söylediği konuşmasında Fenerbahçeli eski futbolcuların ‘Neden 3.Ligde takımınız yok!’ eleştirisine cevap verdi.

Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal, Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cöbek, Belediye Meclis Üyeleri Ayhan Atay ve Reşat Latif ile Ereğli Fenerbahçeliler Derneği’nin Anadolu Otel’deki yemekli şampiyonluk gecesine katıldı.

UYSAL: FUTBOLU ÇOK SEVİYORUM

Yemekte Fenerbahçe’nin efsane futbolcularından Müjdat Yetkiner, Kemalettin Şentürk ve Saffet Akbaş ile Fenerbahçeli Spor yazarları ile futbol üzerine sohbet eden Başkan Uysal, kürsüde yaptığı konuşmada sporu özellikle de futbolu çok sevdiğini belirterek, spora özellikle amatör kulüplere belediye olarak verecekleri desteğin altını çizdi.

Ereğli Belediye Spor’un yeni yönetimiyle işbaşı yaptığını da hatırlatan Uysal, takımlarının Bal Ligi’nde başarılı olacaklarına inandığını ifade etti.

EREĞLİ SPOR NEDEN 2.LİGDE DEĞİL

Daha sonra kürsüye çıkan Müjdat Yetkiner, Başkan Uysal’a, ‘Karadeniz Ereğli çok güzel bir şehir. Cennette yaşıyorsunuz. Ben gittiğim her yerde o şehrin takımlarının durumuna bakıyorum ve o şehrin sporseverleri bana spordaki sorunlarından bahsediyor.

Bende futbolu çok sevdiğini söyleyen belediye başkanımıza bu soruyu sormak zorundayım. Gelirken gördüm 2 tane stadınız var ama neden 3.ligde veya 2.ligde bir takımınız yok? Ereğli takımı 3.lige ya da 2.lige çıkarsa çalıştırdığımız Fenerbahçe ile maç yapma sözü veriyorum.’ diye konuştu.

FENERBAHÇE İLE EREĞLİ SPOR MAÇ YAPACAK

Bu konuşma üzerine tekrar kürsüye gelerek söz isteyen Başkan Uysal’da, ‘Bana cevap hakkı doğdu. Öncelikle biz yeni seçildik. Gelir gelmez kongremizi yaptık ve yönetimde ve teknik kadroda değişikliklere gittik. 20 yılda bu şehre neler yapıldığı belli. Ama öncelikle sormamız gereken soru şu. Karadeniz Ereğli’ye aileleriyle maç izlemeye gelenlere göstereceğimiz bir şeylerimiz olmalı. Zonguldak madenci şehri. Ben o ailelere Göztepe’yi gezdireceğim, madenci müzesini gezdireceğim.

Bu şehre 4 bin kişilik taraftar geldiğinde kalmak isterlerse tesisler lazım. Altyapınız ve tesisleşme olmadan marka olamazsınız. Dolayısıyla bu şartları hazırlarsak ve takımızı üst lige çıkartırsak şehir olarak hazırlıklı oluruz” dedi.

Başkan Uysal ayrıca Fenerbahçe ile Ereğli Belediye Spor’un maç teklifine teşekkür ederek, bu maçı sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.

ŞAMPİYONLUK PASTASINI UYSAL KESTİ

Başkan Uysal, gecenin pasta kesim törenine takılırken, Fenerbahçe marşı eşliğinde pastayı Dernek Başkanı Aşkın Peker ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş ve Fenerbahçe’nin efsane futbolcuları Müjdat, Saffet ve Kemalettin ile birlikte kesti.

FENERBAHÇE TELEVİZYONUNA RÖPORTAJ

Başkan Uysal, daha sonra geceye katılan Fenerbahçelilerle ve futbolcularla spor üzerine sohbet ederken, Ereğli’deki Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Tarkan Adik, Ereğli Galatasaraylılar Derneği Başkanı Özgür Barış ve Fenerbahçeli Taraftar Derneği Başkanı Aşkın Peker ile futbol üzerine sohbet etti. Uysal, Fenerbahce Televizyonu ile de bir röportaj yaptı.

Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2014, 12:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER