Futbolun prensesleri sahaya çıktı

Futbolun prensesleri sahaya çıktı

Futbolun prensesleri sahaya çıktı
Türkiye genelinde 29 grupta 129 takımın katılımı ile gerçekleştirilecek olan Türkiye Genç Kızlar Futbol Şampiyonası Manisa Grubunda ilk gün müsabakaları oynandı. Kıran kırana geçen grup maçları 15 Temmuzda tamamlanacak ve 4 takımın yer aldığı Manisa grubunda grup birincisi olan takım bir üst tura çıkma hakkını kazanacak.
Adana, Ağrı, Bursa, Denizli, Gaziantep, Ankara 1, Ankara 2, Tekirdağ, İstanbul 1, İstanbul 2, İstanbul 3, Hatay, İzmir, Manisa, Mersin, Trabzon, Sakarya, Konya, Samsun, Tokat, Van, Diyarbakır, Zonguldak, Erzincan, Kahramanmaraş, Kayseri, Giresun, Antalya ve Aydın olmak üzere 29 grup merkezinde 129 takımın katılımıyla başlayan Türkiye Genç Kızlar Futbol Şampiyonası maçları dün başladı. 4 takımın mücadele verdiği Manisa Grubunda Manisa Esnaf Gençlik Spor, Manisa Gençlerbirllği, Soma Zaferspor ve Balıkesir Harb-İş Spor takımları grup birincisi olabilmek için Manisa 8 Eylül Sahasında mücadele edecek. 15 Temmuz’da yapılacak üçüncü maçlar sonunda grubu birinci tamamlayan takım bir üst tura çıkacak. 5 takımın yer aldığı diğer gruplarda ise grup birincilerinin yanı sıra en iyi ikinciler arasından ilk 3 takım da bir üst tura çıkacak.

İlk gün maçları
Manisa 8 Eylül Sahasında Balıkesir Harb-İş Spor ile Soma Zafer Spor arasında oynanan müsabaka ile başlayan ilk gün maçlarında ikinci müsabaka Manisa Esnaf Gençlik Spor ile Manisa Gençlerbirliği arasında oynandı.
İlk maçlar sonunda Soma Zafer Spor, Balıkesir Harb-İş Sporu 3-1 yenerken, ikinci maçta Manisa Esnaf Gençlik Spor, Manisa Gençlerbirliği’ni 7-1 yendi.

Kızları sahaya davet etti
Grup maçlarının Manisa’da yapılmasının kendileri için bir gurur olduğunu kaydeden Manisa Esnaf Gençlik Spor Antrenörü Cemil Uğur, “2015-2016 futbol sezonunun sonunda Türkiye Genç Kızlar Şampiyonasının grup maçlarının Manisa’da oynanması bizler için büyük bir onur ve şeref oldu. Bu sezona gelinceye kadar daha önceki yıllarda bayanlar liginde herhangi bir müsabakanın özellikle genç kızlarda ve yıldızlarda Manisa’da olmuyordu. Biz Esnaf ve Gençlik Spor Kulübü olarak Türkiye Kadınlar Futbol 3. Liginde ilimizi temsil etmemizden sonra böyle bir organizasyonun burada yapılması bizleri onurlandırdı. 3 gün boyunca günde ikişer müsabaka oynanacak. Gruptan grup birincisi olarak çıkacak takım bir üst gruba devam edecektir. Şampiyonanın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Çocuklarımızın gelişimini istiyoruz. Özellikle kız çocuklarımızla futbol adına doğru işler yapalım istiyoruz. Sokakta dolaşacaklarına sahaya gelip spor yaparak öz güvenlerini sağlamalarını istiyoruz. Sportif faaliyetler içinde bulunarak ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye çalışmaları bizleri sevindiriyor” dedi.
Grupta bugün Soma Zafer Spor-Manisa Esnaf Gençlik Spor ile Manisa Gençlerbirliği ve Balıkesir Harb-İş Spor müsabakaları oynanacak.
Grubun son maçları ise 15 Temmuz’da yine 8 Eylül Sahasında Balıkesir Harb-İş Spor-Manisa Esnaf Gençlik Spor ile Manisa Gençlerbirliği-Soma Zafer Spor takımları karşı karşıya gelecek.
Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2016, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER