Kaymakam Çorumluoğlu'ndan umut veren açıklamalar...

Kaymakam Çorumluoğlu'ndan umut veren açıklamalar...

Kaymakam Çorumluoğlu'ndan umut veren açıklamalar...

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Erdemir’e ait stat ve spor tesisleriyle ilgili olarak, “Erdemir’in malı da bizim malımızdır, Belediyenin malı da bizim malımızdır, Gençlik Spor’un malı bizim malımızdır. Sonuna kadar heder olmadan kullanılmasında fayda var. Erdemir idaresiyle bu yönde görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah kısa zaman içinde bu tesisleri de buradaki sporseverlerin hizmetine sunacağız” dedi.

Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı’nca İl Özel İdaresi İl Encümeni tarafından ayrılan ödenek ile ilçede faaliyet gösteren 16 amatör spor kulübüne spor malzemeleri yardımı yapılması dolayısıyla tören düzenlendi.

Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü Ereğli Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Zonguldak Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Kemal Demir, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Fatih Çakır, CHP İlçe Başkanı Sevdekar Aras, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Turabi Çelik, AK Parti Belediye Başkan Adayı Erol Şahin, MHP Belediye Başkan Adayı Talat Şeker, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, amatör spor kulüpleri yöneticileri ve sporcular katıldı.

Karadeniz Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, törende yaptığı konuşmada, ligin ortasının gelmesi dolayısıyla bu etkinliğin bir miktar geç kaldığını belirtti.

“AMATÖR RUHA İHTİYAÇ VAR”

Şu anda sporla uğraşan kişilerle antrenörlerin çok şanslı olduğunu belirten Çorumluoğlu şunları söyledi:

“Şu malzemeleri bizim top oynadığımız yıllarda bulmamız zordu. Yedek çıkan oyuncunun kramponunu alıp maça çıktığımızı bilirim. Bizim sporcularımız son derece şanslılar. İstanbul’da okuduğumuz yıllarda Vefa stadında okul maçı oynardık, çamurdan k alenin önünde topun gol olmadığını hatırlarım. Stadlarımız şu anda başarılı ve güzel. Onarımları yapılıyor ama biraz amatör ruhumuzda biraz kayıplar oldu. O manada sporcu kardeşlerimizin bu işe daha canla başla sarılmalarında fayda görüyorum. Çünkü bize Avrupa’dan gelen sporcunun hiçbir faydası yok. Sen burada Cemaller köyündeki çocuğun futbol yeteneği varken, Ormanlı beldesindekinde spor tabanı varken bu çocukları heder edelim, ondan sonra bizim yarımız olamayacak ülkelerden sporcu getirelim. Bu işte bir yanlışlık var.

Ereğli’deki maçlara da gidiyorum, bazen soruyorum. 11 oyuncudan kaç tanesi Ereğli’de yetişti? Cevap çok kötü. A takımında oynayan 2 ya da 3’ü geçmez. Ereğli’de yetişen oyuncu. Senin oyuncun burada heder oluyor. Dışarıdan oyuncu getiriyorsun, o oyuncunun da ruhu tamamen paraya bağlı. Para yoksa o oyuncu da yok. Ereğli yenmiş, yenilmiş umurunda değil. Çünkü o aldığı paraya bakıyor. Bakıyorum, benim gibi iki üç kaymakamın kazandığı parayı kazanıyor, lig sonu gelmeden takımı terk ediyorlar. Taşıma suyla bu kadar değirmen döner. Onun için amatör kulüplerimiz önemli. Biz de kaymakamlık olarak özellikle yaz spor okullarına destek olacağız. Yeter ki bu çalışmaları yapın, biz destek olacağız, yazı boşuna geçirmeyin.”

“O TESİSLERİ NE KADAR KULLANIRSAK O KADAR KARDAYIZ!”

Bu imkanların devletin geldiği aşamayı da gösterdiğini belirten Çorumluoğlu, “Bu imkanlar güçlü devletin de sonucudur. Allah devletimize milletimize zeval vermesin” dedi.

Çorumluoğlu şöyle devam etti:

“Ereğli’de gördüğüm bir eksikliği de söylemeden geçemeyeceğim. Erdemir’den temsilci arkadaşlarımız vardır diye düşünüyorum. Erdemir’in mevcut tesisleri ne yazık ki aktif kullanılmıyor. Bu tesislerin dışarıya da net biçimde açılması, gerekirse gençlik spor, belediye veya diğer stk’larla birlikte açılması benim gönlümden geçen bir konu. Bu tesisleri kullansanız da kullanmasanız da bunlar eskiyecek. Bunlar Ereğli’de bu milletin parasıyla yapıldı. Bu tesislere sahip çıkmamız gerekiyor. Ve ne kadar fazla kullandırırsak o kadar kar. Şu tabanı eskitin. Eskiden bir zihniyet vardı. Sahayı kullanmayalım, masayı kullanmayalım. Düğmesine basılmadan eskiyen bilgisayarlar vardı okullarımızda. Yazık milletin malıdır. Erdemir’in malı da bizim malımızdır, Belediyenin malı da bizim malımızdır, Gençlik Spor’un malı bizim malımızdır. Sonuna kadar heder olmadan kullanılmasında fayda var. Erdemir idaresiyle bu yönde görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah kısa zaman içinde bu tesisleri de buradaki sporseverlerin hizmetine sunacağız.”

Çorumluoğlu, spor kulüplerine malzemelerin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

YÜKSEL: “YARDIMLAR DEVAM EDECEK”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel de kulüplere yardımların maddi yardımlarla başladığını, ayni yardımlarla devam ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Özel idaremizin, başta valimizin destekleriyle birkaç yıldır malzeme yardımı yapıyoruz. Ereğli’deki yardım geçen sene yapılacaktı ama çeşitli aksaklıklardan dolayı bugün yapılabildi. Zor şartlarda spor yapıyor amatör spor kulüpleri. Büyük fedakârlıklar yaparak bu çalışmaları yürütüyorlar. Bizler de bir nebze faydalı olabiliyorsak ne mutlu. Bu malzeme yardımları devam edecektir. İlimizde tüm branşlarda geniş kapsamlı bir ihale yapılarak malzeme yardımı devam edecek. Ümit ediyorum ki nakdi yardımlarımız da devam edecek.”

Zonguldak ASKF Başkanı Kemal Demir de malzeme yardımında katkısı bulunanlara teşekkür ettiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından başta Kaymakam İsmail Çorumluoğlu olmak üzere hazır bulunan protokol, ilçede faaliyet gösteren 16 spor kulübüne çeşitli kalemlerden oluşan malzeme yardımlarını teslim etti.

Törenin sonunda protokol ve spor kulüpleri temsilcileri hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2019, 00:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER