"Maddeye Değil Spora Bağımlıyız" projesi

"Maddeye Değil Spora Bağımlıyız" projesi

"Maddeye Değil Spora Bağımlıyız" projesi

 

DÜZCE - Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Muay Thai Takımı sporcuları, madde bağımlığının zararlarına dikkati çekmek amacıyla sokak gösterisi düzenledi.

Maddeye Değil Spora Bağımlıyız projesi kapsamında Anıtpark alanında toplanan muay thai sporcuları, minder, halat ve tekerleklerle oluşturdukları antrenman alanında vatandaşlara gösteri sundu.

Antrenman sırasında izleyicilere bu branş hakkında bilgi veren sporcular, bağımlılığın spor yaparak aşılabildiğini ifade ettiler.

Muay thai antrenörü Muhammet Bişgin, gazetecilere yaptığı açıklamada, madde bağımlısı gençlerin bundan kurtulabilmeleri adına birçok çalışma yaptıklarını söyledi.

Madde bağımlılığına farkındalık oluşturmak amacıyla kentin en işlek meydanında gösteri düzenlediklerini aktaran Bişgin, Gençlerde spor bilinci oluşturmak ve onların madde bağımlılığından kurtulmaları için antrenmanımızı sokakta yapalım istedik. Burada, gençlere sokakta yapabilecekleri güzel antrenmanları göstermek istiyoruz. Uyuşturucu ve maddeye bağımlılık çok fazla. Biz buna dikkati çekmek istiyoruz. Açılan her spor salonu, madde bağımlılığına vurulan bir neşterdir. diye konuştu.

Madde bağımlılığından sporla kurtulan birçok sporcunun olduğunu vurgulayan Bişgin, şöyle konuştu:

Daha önce uyuşturucu madde kullanıp muay thai ile tanıştıktan sonra milli sporcu olan kardeşlerimiz de var. Sokaktaki gençlerimiz bunu görsün, bu sporu tanısın istiyoruz. Bir kişiyi spora kazandırmak bizim için çok büyük kazanç. Spor sadece salonlarda yapılmaz. Biz bugün sokaktaki kardeşlerimize örnek olabilmek için bu gösterileri hazırladık. Daha önce okullarda gösteriler yaptık. Çok güzel geri dönüşler alıyoruz.

Öte yandan, yaklaşık iki saat süren gösterilere vatandaşların ilgisi de büyük oldu.

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2017, 18:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER