Posbıyık: "Bölgemiz çocuğuna sahip çıkılmadı "

Posbıyık: "Bölgemiz çocuğuna sahip çıkılmadı "

Posbıyık: "Bölgemiz çocuğuna sahip çıkılmadı "

Kdz. Ereğli Belediyespor Yaz Futbol Okulu’nda eğitim gören öğrencilere sertifika verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, “Bu bölgede çok değerli, çok yetenekli sporcular var. Ancak bunlara ilgi gösterilmediği için devamlı dışarıdan futbolcu getirmeye mecbur kalıyoruz. Tabii ki dışarıdan adam getireceğiz ama öncelikle bu bölgenin gençlerini yetiştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Şehit Vefa Karakurdu Stadı’nda, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bazı belediye meclis üyeleri,Belediyespor yönetimi, teknik heyeti, Yaz Futbol Okulu öğrencileri ve ailelerinin katıldığı törende saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, törende yaptığı konuşmada, geleceğin sağlam ellerde olduğunu görmekten mutluluk duyduğunu, öğrencilere güvendiğini söyledi.

Futbol okulunun büyük ilgi gördüğünü belirten Posbıyık, “Öncelikle sizleri bize, yönetimimize, hocalarımıza teslim eden anne babalara, velilere şükranlarımızı sunuyorum.  Sizi en iyi noktaya getirmek için, hocalarımız, antrenörlerimiz, ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Ülkesini seven insanlar olarak yetişmeniz en büyük arzumuz” dedi.

“BÜYÜK BİR ÇALIŞMA VE PLANLAMA VAR!”

Atatürk’ün “Sporcunun zeki çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim” sözüne vurguda bulunan Posbıyık şöyle devam etti:

“Futbolda, Basketbolda, zaman zaman yenebilirsiniz, zaman zaman yenilebilirsiniz ama daima zeki, çevik ve akıllı olacaksınız, aynı zamanda ahlaklı olacaksınız. Ahlak da bizim için son derece önemli ve özel. Bu sezon okulumuza büyük ilgi var. Bu dönem 310 sporcumuz var. Bu sporcularımızın dönemi bitiyor ama antrenörlerimiz, hocalarımız çalışıyor. Bu çalışmaları yıl boyunca devam ettirmek istiyoruz. Büyük bir çalışma ve planlama var. Futbol okulu bir yıl boyunca sürekli çalışmalarına devam etmek üzere hazırlık yapıyoruz.

Ayrıca bu işi sadece futbolla bırakmak istemiyoruz. Basketbolda ve voleybolda da okullar açmayı düşünüyor yönetimimiz. Hocalarımızla beraber basketbol ve voleybolda da kurslara başlayacağız. Yeni yönetimimiz bu bölgenin sporcularına özen gösteriyor. Öncelikle yöremizdeki, bölgemizdeki gençlerimizi yetiştirebilmek ve onların kabiliyetlerini ortaya çıkarmak istiyoruz.”

“NEREDEN GELDİK…”

Spor kulübüne lazım olması durumunda dışarıdan da transfer yapılacağını belirten Posbıyık şu ifadeleri kullandı:

“Mesela bu sene de benim bilebildiğim kadarıyla bölgemizden 17 civarında genci futbol takımına aldık. İhtiyacımız olan futbolcuları da dışarıdan hocalarımızın görüşü doğrultusunda aldık ama özellikle özümüze dönüp, bu bölgenin gençlerini yetiştirmek en büyük amacımız. Kız futbolcularımız için de aynı şeyi söylüyoruz. Kız futbolcular biliyorsunuz ilk defa bir ilçeden birinci lige çıktık. Nereden geldik, buranın köylerinden, şalvarspor, yazmalıspor’dan, özümüzden, içimizden geldik. Bu yeni yönetim kız futbol takımını da içimizden, yöremizden, bölgemizden gençleri spora dahil etmek üzere başarıdan başarıya koşacağına inanıyorum.”

YENİ BRANŞLAR GELİYOR

Branşların çeşitlendiğini, oturarak futbol takımının büyük başarılara imza attığını belirten Ereğli Belediye Başkanı şunları söyledi:

“Avrupa’da şampiyonluklara gidiyor. Türkiye’de şampiyonluklar kazandılar. Yine boks takımımız çalışmalarına devam ediyor. Ancak sıkıntılı bir dönemden geçtik. Kimseyi kötülemek istemiyorum ama maalesef belediyenin paralarını çarçur ettiler. Belediyenin verdiği paralar da yok meydanda, bulamıyoruz. Onun için sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. Bu yüzden çok fazla efor sarfedeceğimiz gibi, tasarrufa da önem vereceğiz.”

Ereğli belediyespor  bünyesine yeni kulüpler katacağını belirten Başkan Posbıyık, “Yamaç paraşütü gelişiyor, bize masraf getirmediği takdirde, kulüp zincirine onları da almayı düşünüyoruz. Kulübümüzü elden geldiği kadar genişletip amatör sporlara ağırlık vereceğiz. Altyapıyı çalıştıran hocalarımız büyük bir gayret içerisinde çalışıyorlar ve yeni gençleri liglere sokmak için büyük bir gayret içerisindeler.  Yönetimimiz büyük bir ciddiyetle, gayretle, finansı en iyi şekilde kullanmak suretiyle, gelen finansı şeffaf şekilde, bütün halkın önünde göstere göstere harcamak suretiyle ciddi bir çabaya girdi, uzun olmayan zaman içinde yönetim kurulu ve onların başarılı öğretmenleriyle birlikte bir üst lige çıkacağımıza belediye başkanı olarak yürekten inanıyorum” dedi.

“BİZE ZAMAN VERİLMESİNİ İSTİYORUM!”

Öğrencilerin başarılarının daim olmasını dileyen Posbıyık şunları kaydetti:

“Yeni yönetim kurulu başkanı olarak söz veriyorum. Bana futbol bilgisi yüksek arkadaşların verdiği bilgiye göre, bu bölgede çok değerli, çok yetenekli sporcular var. Ancak bunlara ilgi gösterilmediği için devamlı dışarıdan futbolcu getirmeye mecbur kalıyoruz. Tabii ki dışarıdan adam getireceğiz ama öncelikle bu bölgenin gençlerini yetiştirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Ben tüm Belediyespor yöneticilerine güveniyorum. Antrenörlerimize, antrenör yardımcılarımıza gönülden inanıyorum. Aynı şekilde kız futbol takımına, oturarak futbol takımı antrenörlerine, hocalarımıza yürekten güveniyoruz, inançla birbirimize bağlıyız. Söz verdik, Karadeniz Ereğli belediyespor’u tüm dallarda iyi bir noktaya çıkarabilmek için, disiplin içerisinde, sevgiyle, barışla, dostlukla, birbirimize sarılarak ve velilerimizden de büyük destek alarak Ereğli halkını, futbolda en iyi noktaya getirmek suretiyle mutlu edeceğimize yürekten inanıyorum. Ama bize zaman verilmesini istiyorum. Çünkü hem belediyeyi çok kötü vaziyette devraldık, hem de belediyespor’u çok kötü durumda devraldık. Bu düzeltmeleri yapmak istiyorum, onun için bize sabırla zaman vermenizi istiyorum. Tüm antrenörlerimize, hocalarımıza inanıyorum, güveniyorum, sizlerin, halkımızın, velilerimizin, futbolcuların da bizlere güvenmesini rica ediyorum.”

SERTİFİKALAR VERİLDİ

Posbıyık, konuşmasının ardından Ereğli Belediyespor yaz futbol okulunu bitiren öğrencilerin bazılarına sertifika verdi. Ereğli Belediyespor Yaz Futbol Okulu’nu tamamlayan öğrenciler, sertifikalarını Ereğli Belediye Meclis Üyeleri ve Kulüp yöneticilerinin ellerinden aldı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2019, 19:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER