Seba için ne dediler?

Beşiktaş Kulübü´nden Seba´nın vefatıyla ilgili yapılan açıklamada, Beşiktaşımızın tarihine damgasını vuran, hayatının tamamını siyah-beyaz olarak yaşayan, gönlünde ve aklında sadece Beşiktaş olan, her daim yol göstericimiz ve camiamızın birleştirici unsuru olan, Onursal Başkanımız Süleyman Seba´yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Seba için ne dediler?

gundemeregli.com-Beşiktaş Kulübü´nden Seba´nın vefatıyla ilgili yapılan açıklamada, Beşiktaşımızın tarihine damgasını vuran, hayatının tamamını siyah-beyaz olarak yaşayan, gönlünde ve aklında sadece Beşiktaş olan, her daim yol göstericimiz ve camiamızın birleştirici unsuru olan, Onursal Başkanımız Süleyman Seba´yı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Beşiktaşlı duruşunun en önemli temsilcisi Süleyman Seba, bundan böyle gönüllerimizin bir parçası olarak tüm Beşiktaşlıların içinde yaşayacak... Hatıraları ise asla akıllarımızdan çıkmayacak. Süleyman Seba´nın adı, her Beşiktaşlı için gurur duyduğu büyük bir değer olarak hem gönüllerimizin hem de tarihimizin sayfalarına altın harflerle yazıldı. Onursal Başkanımız Süleyman Seba´nın toprağı bol, ruhu şad olsun... Tüm hakkımız kendisine helal olsun... Süleyman Seba´ya Allah´tan rahmet, tüm Beşiktaş camiasına, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz denildi.

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Başbakan Erdoğan´ın Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba´nın vefatıyla ilgili yayınladığı başsağlığı mesajı şöyle:

“Beşiktaş Jimnastik Kulübü Eski Başkanlarından Süleyman Seba’nın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Efsane Başkan Süleyman Seba, sadece Beşiktaşlıların değil tüm Türkiye’nin sevgisini ve saygısını kazanmış, Türk futboluna çok değerli hizmetlerde bulunmuş önemli bir spor adamıdır. Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün Onursal Başkanı Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet diliyor, Beşiktaş ailesine, spor camiamıza ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ

Bakan Çağatay Kılıç taziye mesajında, Beşiktaş´ın efsane isimlerinden Süleyman Seba´nın vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Merhum Süleyman Seba, hiç şüphesiz ki sadece Beşiktaş için değil, ülkemiz sporu adına da çok önemli bir spor adamıydı. Takım ayrımı olmaksızın her kesimin saygı gösterdiği merhum Süleyman Seba´ya Allah´tan rahmet, yakınlarına ve başta Beşiktaş ailesi olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı diliyorum dedi.

TFF

TFF´nin resmi internet sitesinden yayınlanan başsağlığı mesajında, Türk futbolunun duayen isimlerinden, Beşiktaş´ın Onursal Başkanı, eski milli futbolcu Süleyman Seba´nın 88 yaşında vefat ettiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Rahatsızlığı nedeniyle bir süredir tedavi gören Türk futbolunun unutulmaz ismi, Koç Vakfı Amerikan Hastanesi´nde yaşamını yitirdi. Solunum yollarındaki enfeksiyon sebebiyle Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi´nde (GATA) tedavi altına alınan, daha sonra tespit edilen kalın bağırsak kitlesi sebebiyle operasyon geçiren Seba, bir süredir tedavi görüyordu. Süleyman Seba´ya Allah´tan rahmet, ailesine, Beşiktaş camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz denildi.

FENERBAHÇE

Fenerbahçe Kulübü,resmi internet sitesinden yayınlanan başsağlığı mesajında, Beşiktaş Kulübü´nün Onursal Başkanı ve Türk sporunun büyüğü Sayın Süleyman Seba´nın vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Türk futboluna kazandırdığı değerlerle daima hatırlanacak ve hiçbir zaman unutulmayacak Sayın Süleyman Seba´ya Allah´tan rahmet, ailesine, Beşiktaş Spor Kulübü´ne, Türk spor camiasına ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz denildi.

GALATASARAY

Galatasaray kulübünün resmi internet sitesinden yayınlanan başsağlığı mesajında, Türk sporunun ve Beşiktaş’ın unutulmaz başkanlarından, Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın yaşamını yitirdiğini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Ülkemiz, sportmenlik ve centilmenlik dendiğinde akla gelen ilk isimlerden birini, çok değerli bir spor adamını kaybetmiştir. Süleyman Seba ismi, centilmen duruşu ve Türk sporuna yaptığı katkılar ile sonsuzluğa kazınacak, her daim hatırlanacaktır. Süleyman Seba’ya Allah’tan rahmet, başta Beşiktaş Kulübü olmak üzere tüm Türk spor camiası ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz denildi.

AZİZ YILDIRIM

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yayınladığı başsağlığı mesajında, Değerli büyüğüm, kıymetli ağabeyim, Türk Sporu´nun temel taşı, Beşiktaş Kulübü´nün Onursal Başkanı, Süleyman Seba ağabeyimin vefatını derin ve onarılmaz bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Bu siyah beyaz tarifi imkansız üzüntümüz ve kederimiz ile seni uğurlarken, özlemimizin her gün biraz daha artacağını bilerek, başta kederli ailen olmak üzere Beşiktaş camiası ve Türk Sporu´nun yeri dolmaz acılarını en kalbi duygularımla paylaşırım dedi.

ÜNAL AYSAL

Sarı-kırmızılı takımın resmi internet sitesinden yayınlanan Ünal Aysal´ın başsağlığı mesajında, Galatasaray Camiası olarak, Beşiktaş Onursal Başkanı Süleyman Seba’yı kaybetmenin büyük hüznünü yaşıyoruz. Kendisi, Türk sporuna yaptığı hizmetler ve sportmen duruşuyla ilelebet hatırlanacaktır. Başta Beşiktaş camiası olmak üzere yakınları ve Türkiye’de farklı renklerle spora gönül vermiş milyonlara başsağlığı diliyorum denildi.

TRABZONSPOR

Trabzonsporkulübü resmi internet sitesinden yayınlanan başsağlığı mesajında, Türk futbolunun önemli ismi, Beşiktaş Kulübü’nün Onursal Başkanı Süleyman Seba’nın hayatını kaybettiği haberini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Seba’ya Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk futbol camiasına ve sevenlerine başsağlığı dileriz denildi.

MANİSASPOR

Manisaspor´un resmi internet sitesinden yayınlanan başsağlığı mesajında, Beşiktaş JK Onursal Başkanı ve Türk futbol tarihinin örnek isimlerinden Süleyman Seba´nın vefatını derin bir üzüntü içinde öğrenmiş bulunmaktayız. Süleyman Seba´ya Allah´tan rahmet, tüm Beşiktaş camiasına, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz denildi.

BEŞİKTAŞ BAŞKANI FİKRET ORMAN

Beşiktaş camiasının, Türk spor aleminin de başı sağolsun. Süleyman ağabey hem Beşiktaş için hem de Türk sporu için çok önemli bir insandı. Epey bir zamandır hastaneydi. Hem Beşiktaş´a hem Türk sporuna hem Türk milletine baya önemli hizmetleri olmuş, kişiliğiyle herkes üzerinde bir etki bırakmış önemli bir insandı. Cenazesi cuma günü öğle namazından sonra kaldırılacak. Tam program açıklandıktan sonra da kamuoyuna bilgilendirme yapılır dedi.

SERDAR BİLGİLİ

Süleyman ağabey bizim için hepimiz çok özel ama benim için çok farklı bir yeri vardı. Ben onun elinde büyüdüm. Süleyman ağabey benim Beşiktaş kariyerim oldu. Beşiktaş´a beni o aldı. Ben de çok hakkı var. Çok emeği var. Hakkını helal etsin. Allah rahmet eylesin. Camiamızın başı sağolsun. Türk futbol camiasına Süleyman ağabey gibi birinin geleceğini düşünmüyorum. Bundan sonra kendisini çok arayacağız açıklamasında bulundu.

Beşiktaş´ın eski yöneticilerinden Metin Keçeli de, Yalnız Beşiktaş Kulübü değil, Türk sporu bir dönemi kapattı. Süleyman ağabey ile 40 yıla yakın bir süre içinde Beşiktaş için uğraş içinde olduk. Öğretmendi. Çok insan yetiştirdi, hepimize örnek oldu, yol gösterdi. Bir ağabey kardeş ilişkisinde ağabeyimi kaybettim. Bundan dolayı henüz daha bir şey hissetmiyorum. Ama günler içinde bu acıyı çok ağır hissedeceğiz. Başımız sağolsun ifadelerini kullandı.

BEŞİKTAŞ ESKİ ASBAŞKANI MURAT AKSU

Spor camiasının ender yetiştirdiği beyefendi, centilmen ve nezaket örneği bir insandı. Allah´tan tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun dedi.

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI MURAT HAZINEDAR

Başkan Hazinedar taziye mesajında, “Beşiktaş’ın Dervişi, Efsane Başkan Süleyman Seba’yı kaybetmenin tarifsiz üzüntüsü içindeyim. Şeref Beylerin, Baba Hakkıların mirasını bize devreden Süleyman ağabeye Allah’tan Rahmet diliyorum. Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün, spor camiasının ve Süleyman ağabeyin hemşehrisi tüm Beşiktaşlıların başı sağ olsun” dedi.

ŞİŞLİ BELEDİYESİ ESKİ BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL

“Süleyman Seba için bir çok şey söylenebilir. Ama ben Türkiye’de 657 yasasına göre devlet memurluğu yapan, Türkiye’de ekonomik durumu yeteri kadar müsait olmayan insanlarında son derece iyi bir yönetici olduğunu ispatlayan çok değerli bir isim. Centilmenliğiyle rakiplerine karşı konuşurken de çok nezaketliydi. Hepimizin başı sağ olsun. Tüm spor adamlarının Süleyman Seba’yı örnek alması lazım. Bütün yurttaşlarımızı Cuma günü Vadafone Arena´nın önüne son görevimizi yapmak üzere bekliyorum” dedi.

ESKİ FUTBOLCULARDAN RECEP ÇETİN

“Beşiktaş bizim dönemimizin babasını kaybetti. Biz ondan çok şey öğrendik. Beşiktaşlıların başı sağ olsun. Bizim için çok zor zaman olacak. Umarım öbür tarafta mutlu olur. Bizim için bir öğretmen gibiydi bazen baba bazen başkan idi çok önemli bir değerimizi kaybettik” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2014, 21:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER