TAM NOT ALDI

0-0 eşitlikle tamamlandığı, penaltı atışları sonucunda Arjantin´in 4-2 kazandığı yarı finalde Cüneyt Çakır´ın maç içindeki kritik pozisyonlarda doğru karar vermesi Türk hakemliği adına bir övünçtü.

TAM NOT ALDI

gundemeregli.com-0-0 eşitlikle tamamlandığı, penaltı atışları sonucunda Arjantin´in 4-2 kazandığı yarı finalde Cüneyt Çakır´ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun’un da maç içindeki kritik pozisyonlarda doğru karar vermeleri Türk hakemliği adına bir övünçtü.


FIFA Dünya Kupası Brezilya 2014´te daha önce Brezilya-Meksika ve Cezayir-Rusya maçlarını ve dün gecede Arjantin ile Hollanda arasında Sao Paolo´da oynanan yarı final müsabakasını yöneten Çakır, UEFA EURO 2012´de yönettiği yarı finalin ardından Milli Takım müsabakaları seviyesinde bir büyük başarıya daha imza atmış oldu.

FIFA Dünya Kulüpler Şampiyonası´nda final yöneten Çakır, UEFA EURO 2012´nin yanı sıra FIFA U20 Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi´nde yarı finaller yönetmiş, UEFA Şampiyonlar Ligi Finali´nde dördüncü hakemlik yapmıştı. Cüneyt Çakır ayrıca Doğan Babacan´ın 1974´teki katılımından 40 yıl sonra FIFA Dünya Kupası´nda maç yöneten ilk Türk hakem olmuştu.

Çakır ve yardımcılarına destek vermek amacıyla Brezilya´ya giden TFF Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin, MHK Eğitim Direktörü Oğuz Sarvan ile MHK Üst Klasman Gözlemcisi ve Cüneyt Çakır´ın babası Serdar Çakır da maçı stadyumdan takip etti.

Maçı penaltılarla kaybeden Hollandalı futbolcular ve Arjantinli futbolcular maçtan sonra hakem triosunu tebrik ettiler.

Maç sonu duygularını gizleyemeyen TFF Gözlemcisi ve aynı zamanda Cüneyt Çakır´ın babası Serdar Çakır; Allaha şükrediyorum, bu maçtan da hatasız olarak maçı yönetti. Türkiye adına bu gurur verici. Cüneyt´in hata yapması Türkiye adına bir eksi olacaktı. Çok şükür hakem tirosu çok güzel bir maç çıkardılar ve Türk hakemliğini zirveye çıkarmaya devam ediyorlar. Ayrıca Cüneyt´in maçını izlemeye bizi buraya görevlendiren TFF Başkanı Yıldırım Demirören başta olmak üzere TFF yetkilerine çok teşekkür ediyorum. Bu mutluluk Dünya Kupası´nda kaç kişiye nasip olacağı belli olmaz. Oğlumu seyretmek bize nasip oldu diyerek çok mutlu olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER