Taraftar derneklerinden ortak kampanya!..

Taraftar derneklerinden ortak kampanya!..

Taraftar derneklerinden ortak kampanya!..

Kdz. Ereğli'de, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor taraftar dernekleri  temsilcileri,  ‘Hayat Kurtarmak Senin Kanında Var” sloganı ile  geleneksel hale getirdikleri Kan Bağışı ve Kök Hücre  Kampanyası kapsamında basın toplantısı düzenledi.

Kdz.Ereğli’de 4 Büyük takımın taraftar grubunun oluşturduğu 'Renklerin Kardeşliği' Kdz.Ereğli Belediyesi ve Kızılay İşbirliği ile  Geleneksel hale gelen  Kan Bağışı ve Kök Hücre kampanyası 28-29 Eylül tarihlerinde Sahil Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek.

Kampanya öncesinde Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal ve  ilçede faaliyet gösteren Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray,  ve Trabzonspor taraftar derneklerinin başkanları düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında bir araya geldi. Basın toplantısına Belediye Başkanı Uysal’ın eşi Sevim Uysal ve taraftar dernekleri başkanlarının eşleri de katıldı.

UYSAL: “ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ”


Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, taraftar derneği başkanlarına ve eşlerine kahvaltıya katılımlarından ötürü teşekkür ettiğini belirterek şunları söyledi:

“Kan ve ilik kampanyaları ülkemiz için önemli. Biz de bu tür projelere hep destek veriyoruz. LÖSEV’in sahildeki dernek binasının kuruluşundaki amaçlardan biri bu. Oradan çocuklarımıza kan ve ilik toplanması. Lösemili veya çocuklarımızın sağlık problemlerine daha duyarlı bir ilçe olmamızı sağladığını göreceğiz önümüzdeki günlerde.

Aklımda sporla ilgili birçok proje var. Merkeze yakın yerlerde belki Renklerin Kardeşliği adı altında çocukların da spor yapacağı spor yerlerini belediye olarak açıklayacağız. Bunun hazırlıkları var. Arkadaşları büyük alanları tespit edin diye talimat verdim. Bunların çoğu park alanlarıdır. Ama bu park alanlarını hem çocukların spor yapması için, hem de değişik spor alanları için hayata geçireceğiz.

“ANTALYASPOR MAÇINDA ÜCRET ALINMAYACAK!”

Düzenlenen kahvaltının en önemli  amaçlarından biri de BAL Liginin başlaması olduğunu ifade eden Uysal, “Amacımız BAL Liginde şampiyon olmak” dedi.

Uysal şöyle devam etti:

“ Bir de Perşembe Günü 13.00’te Antalyaspor ile maçımız var. Antalyaspor maçına Ereğli halkımızın tamamı davetlidir. Ücret alınmayacak. Taraftar derneklerimiz de o gün kendi formalarıyla maça gelebilirler. Çünkü biz farklı desenlerle, farklı düşüncelerle bir araya gelmek amacıyla yola çıktık. Bugünlerde ülkemizin ihtiyacı olan birlik beraberlik. Bunu alışkanlık haline getirmemiz lazım.

Antalyaspor maçı Ereğli tarihinde bir ilk. İlk kez bir süper lig takımıyla oynayacağız. Ereğli halkını stadın zor alacağını göreceğiz. Stadın yetersizliğini de o gün görmüş olacağız, bununla ilgili diğer adımları da önümüzdeki günlerde atacağız.”

ÖZBEK “İYİ ŞEYLER YAPACAĞIZ”

Karadeniz Ereğli Fenerbahçe Taraftarları Derneği Başkanı Serdar Özbek, taraftar dernekleri olarak 28-29 Eylül tarihlerinde kan bağışı ve kök hücre kampanyası düzenlediklerini belirterek, “Kampanyamızı insanlar duyurmak için basın toplantısı düzenledi. Gönül tüm basın mensuplarının burada olmasını arzu ederdi. Sayın belediye başkanımıza bize destek verdiği için teşekkür ederim. Bu işleyişte iyi bir şeyler yapacağımıza inanıyorum.” Dedi.

ADİK:  “PROJELERE YENİLERİNİ EKLİYORUZ


Karadeniz Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği Başkanı Tarkan Adik, Türkiye’de bir oluşum bulunduğun ve  bu oluşumun en başını da Ereğli’deki derneklerin çektiğini söyledi.

Adik şunları kaydetti:

“Dört taraftar derneğimiz Renklerin Kardeşliği kapsamında burada yanyana. Geleneksel hale getirdiğimiz kan kampanyamız, kök hücre toplama kampanyamız var.  Bunun öncesinde de şehitlerimize mevlüt okuttuk. Birçok projede beraber çalıştık. Bu projelere yenilerini ekliyoruz. Önümüzdeki hafta Cuma ve cumartesi günleri Amfitiyatroda kan kampanyamız ve lösemili çocuklar için kök hücre bağışı kampanyamız var. Belediyemizle bu projeyi devamlı ortak yürütüyoruz. Başkanımız bize sürekli destek veriyor, arkamızda duruyor.

Bugün kahvaltıda bir araya geldik. Renklerin Kardeşliği Türkiye’ye bir örnek teşkil ediyor. Yeni gelen kaymakamımız bile ‘Bu inanılmaz bir şey, çok güzel bir şey, mükemmel’ dedi. Belki Türkiye’de dört taraftar derneği başkanı Ereğli’de yan yana geliyor. Bu çok güzel bir şey. Cuma cumartesi günleri renklerin kardeşliği olarak bütün renkleri oraya bekliyoruz. İlk kanı da Cuma günü 11.00’de Ereğli Kaymakamı Sayın İsmail Çorumluoğlu verecek. İlk kanı ben vereceğim dedi. İki gün boyunca kampanyamız devam edip, Kızılay’ın kan depolarını doldurarak güzel bir etkinliğe daha imza atmak istiyoruz.”

Geçen sene değil, ondan önceki sene yaptığımız kan kampanyasında bir tane ilik nakli yüzde yüz tuttu. İstanbul’daki o arkadaşımız ilik nakli olup kurtuldu. Bunu da söyleyeyim. Burada bir şeyler yapıyoruz, sonucunu da alıyoruz. İnşallah bu yaptığımız etkinliğin sonucunu da alacağız.”

ŞEN: “ REKOR KIRACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Karadeniz Ereğli Galatasaraylılar Derneği Başkanı Timur Şen, dernek başkanları olarak fedakarlık esasına bağlı olarak çalıştıklarını belirterek gereken desteği taraftarların vermesini beklediklerini söyledi.

Şen şöyle devam etti:

“Bu normal bir oluşum değil. İnanılmaz veren bir oluşum. Biz başkanları taraftarlarımızın yalnız bırakmayacağına ve rekor kıracağımıza inanıyoruz. Kan veren taraftarlarımız arasında çekiliş yapılacak. Birer kişiye futbolcular ve teknik direktörümüz tarafından imzalanan birer forma verilecek. İmzalı birer top verilecek, beşer tane taraftar atkımız verilecek. Çekiliş cumartesi akşamı yapılacak. Bunları bire bir ulaştıracağız. Taraftarlarımızın ve bölge halkımızın bize destek vermesini diliyorum.”

MERCAN: “KAN RENGİMİZ AYNI...”

Karadeniz Ereğli Trabzonspor Taraftarları Derneği Başkanı Sadık Mercan ise “Ben bir sloganla başlamak istiyorum. Hayat kurtarmak senin kanında var, bizim renklerimiz farklı olsa da kan rengimiz aynı” dedi.  Mercan, bundan sonra da taraftar derneklerinin ortak projelerde bir araya geleceklerini ifade etti.

Uysal ve taraftar derneği başkanları günün anısına hatıra fotoğrafları çektirdi.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2018, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER