Uysal,Belediyespor’un bir yüzme takımı olacak

Karadeniz Ereğli’de 8 takımın katılımıyla yapılan 4. Türkiye Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol Şampiyonası’nda kupayı alan Ereğli Belediye Spor Takımı ile bir araya gelen Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, voleybolda başarılı olunmasının ardından engellilerden oluşacak bir yüzme takımının da kurulacağını söyledi.

Uysal,Belediyespor’un bir yüzme takımı olacak

Karadeniz Ereğli’de 8 takımın katılımıyla yapılan 4. Türkiye Bedensel Engelliler Oturarak Voleybol Şampiyonası’nda kupayı alan Ereğli Belediye Spor Takımı ile bir araya gelen Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, voleybolda başarılı olunmasının ardından engellilerden oluşacak bir yüzme takımının da kurulacağını söyledi.

Başkan Uysal, Türkiye Şampiyonu olan Karadeniz Ereğli Belediyespor Oturarak Voleybol Takımı, Belediye Başkan Yardımcıları ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte, Bozhane mevkisindeki belediye tesislerinde gerçekleştirilen kahvaltıda bir araya geldi.

Voleyboldaki başarının ardından engelli bireylerlerden kurulacak yeni takımların kurulma aşamasında olduğunu belirten ve yakın bir zamanda, ilçeye yüzme havuzu yaptırılacağını da kaydeden Başkan Uysal, şöyle konuştu:

BELEDİYESPOR’UN BİR YÜZME TAKIMI OLACAK

“Biz, göreve geldikten sonra, engelli vatandaşlarımıza pozitif ayrımcılık yapacağımızı, engellilerle beraber yaşayacağımızı söylemiştik. Her toplantıda, onlarla birlikte mücadele edeceğimizi belirtmiştik. Bunun yanında, kadınlarımız, çocuklarımız ve yaşlılarımızda ayrıca pozitif ayrımcılık yapıyoruz.

OTURARAK VOLEYBOL GÜZEL BİR SPOR FAALİYETİ

Oturarak voleybol yapılabileceğini, bunun güzel bir sportif faaliyet olacağını söyledikleri zaman, hemen takım haline getirdik. Bunda, teşekkür en büyüğünü belediye meclisindeki arkadaşlarıma yapıyorum. Bu kardeşlerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadılar. Onlarla birlikte engelli olmadıkları halde, oturarak voleybolu desteklediler.

Takımımız son derece başarılıydı. 8 takım arasından kupayı kazandılar. Önümüzdeki günlerde, engelli vatandaşlarımıza müjdelerimizi bitmeyecek. Bu arkadaşlarımız, belki en kısa zamanda yüzme takımı kuracaklar.

ENGELLİLERE SPORTİF TESİSLER KAZANDIRILMALIYIZ

Havuz olduğunda, buda yakında gelecek. Kardeşlerimize, yüzme sporu yaptırdığımız zaman, Karadeniz Ereğli Belediyespor’un bir yüzme takımı olacak. Pinpon ve beklide tenis takımı da olacak. Bize düşen, bu arkadaşlarımıza spor tesisi kazandırmaktır. En kısa zamanda, yüzme havuzu da geliyor.

ERDOĞAN: HEM EREĞLİ’Yİ TANITTIK, HEM KUPA ALDIK

Takımın kurulma sürecini anlatan Ereğli Belediye Başkan Yardımcısı ve Oturarak Voleybol Takım oyuncusu Nazım Erdoğan yaptığı konuşmada, Türkiye Kupasını almanın yanında engellilerin de birçok kazanımları olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Bedensel Engelliler Oturarak Türkiye Şampiyonası’nı Ereğli’de yapıp yamamayacağımız sordular. Bu konuda çok arzuluydular. Bu konuyu, sayın başkanımla paylaştıktan sonra; böyle bir fırsatı, Ereğli’nin tanıtımı anlamında kaçıramayacağımızı düşündük. Başkanımın büyük destekleriyle, Türkiye Bedensel Engelliler Oturarak Türkiye Şampiyonası’nı Ereğli’de yapmayı kabul ettik. Bize destek veren kamuoyuna çok teşekkür ediyorum.

Biz, şunu gördük; Engelliler, engelliler bir şeyler yapabiliyor, yaptıkça da duyarlı insanlarında ülke çapında bu işlere sahip çıktığını görmüş olduk. Bize bu yeter. Kupa, ötesi ve ya bunun hediyesi bizim için hiç önemli değil.”

ÇELİK HOCADAN VE KAPTAN, ÖZEREN’DEN UYSAL’A TEŞEKKÜR

Takım Antrenörü Âdem Çelik de, toplantıda yaptığı konuşmada, “bedensel engellilere yönelik oturarak voleybol branşını olgunlaştırıp bu noktaya getirdik. Bize desteklerini esirgemeyen başta Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İl Müdürüm Uğur Akdeniz, İlçe Müdürüm Haydar Üzülmez ve en büyük mimarlar; bizimle birlikte sahada oturarak antrenman kaçırmayan Başkan Yardımcımız Nazım Erdoğan’a huzurunuzda teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ereğli Belediyesi Oturarak Voleybol Takımı Kaptanı Hüseyin Özeren ise, “Bu kadar yapılan idmanın arkasından bu kupayı almak hakkımızdı diye düşüyorum. Bize desteklerini esirgemeyen Başkanımız Hüseyin Uysal Bey’e de çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Kazanılan Türkiye Kupası ile beraber Başkan Uysal, Başkan Yardımcıları, Bazı Belediye Meclis Üyeleri, Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürvekili Haydar Üzülmez ve takım oyuncuları, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2015, 10:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER