Vali Kaban, şampiyon takımı kutladı

Vali Kaban, şampiyon takımı kutladı

Vali Kaban, şampiyon takımı kutladı
Zonguldak Valisi Ali Kaban 2. Lige yükselen Zonguldakspor Kulüp Başkanı ve futbolcularını ziyaret ederek 200 bin TL’lik primi hediye etti.
Zonguldak Valisi Ali Kaban beraberinde Eren Holding Genel Müdürü Emir Eren ile birlikte Zonguldakspor Kulübünü ziyaret ederek kulüp başkanı ve futbolcularla bir araya geldi. Ziyarette konuşan Zonguldak Valisi Ali Kaban, bu kadar yokluğa ve engellemelere rağmen bu başarının bedeli olmayan bir başarı olduğunu söyledi. Kupayı Zonguldak’ta görmeyi çok istediklerini ifade eden Vali Kaban, “Gerek Tire maçında gerekse şampiyonluk maçında ellerinde geleni gösterdiler, büyük bir gayret sarf ettiler ve kupayı getirdiler. Daha önce bu kupa neden gelmiyor diye başkanımıza kızıyordum. Ama hakikaten Emir bey her zaman için büyük destek verdi. Birazdan takdim edilecek çekin bir de arkası var. Çekin arkasını çevirirseniz arkasındaki rakamın çok daha büyük olduğunu görürsünüz. En azından benim dönemim içerisinde çok daha büyük rakamlar var. Ama daha büyük olan iş; bu teşvikle birlikte özellikle esnafımızla iş adamımızın çok daha gayrete gelmiş olması. Ben bunu daha büyük öneme haiz buluyorum. İnşallah bundan sonra 2. Ligde de bu gayret aynen devam edecektir. Çünkü şehrimize artık daha şen şakrak olacak, maçlarda daha büyük kulüpleri ağırlayacağız. Bu daha büyük ihtiyaçları getiriyor. Binamızın durumu ortada İstanbul’dan bir hemşehrimizin bir gayreti vardı dedi.

TAKIMA KALICI GELİR SAĞLAMAMIZ GEREKİYOR
Zonguldak Kömürspora kalıcı gelir sağlanması gerektiğini ifade eden Vali Ali Kaban, Bina yapımı konusunda onu özellikle Bakacakkadı Beldesi tarafına yönlendirdik ki orada bir saha da var biliyorsunuz. Büyük güçlüklerle geldik. Zaman zaman kaprisler gördük o kaprisleri aşabilmek adına kendimizi ortaya koyduk ama bugüne ulaşıldı. Bu anlamda ben tekrar tebrik ediyorum. Bundan sonrası için de açıkçası bu verilmiş sözün bir sonucu olarak bir ziyarettir ama aklımızdan muhtelif şeyler geçiyor. Dün bunun talimatını verdim. Özellikle bu Zonguldakspora kalıcı bir gelir sağlamamız gerekiyor. O anlamda şunun da müjdesini vereyim; başlangıçta Gökgöl Mağarası olmak üzere ileride oluşturacağımız Baston Çarşısı dahil özel idarenin bütün belli bir bilet kesilen yerlerinde bilemiyorum oran nasıl olur ama bana kalsa ben hemen imzalardım. Benim aklımdan yüzde 10 oranı geçiyor. Gökgöl mağarasını 15 gün içerisinde 7 bin kişiyi ağırladı. Günde ortalama 500 kişi gezdi. 1 Hazirandan itibaren açıldıktan sonra daha çok ziyaretçi gelecektir. Ondan sonraki dönemde de bu tip belli bir oranın kesilmesi tarzında bir desteği kulübümüze bir gelir olarak düşünüyoruz diye konuştu.

“BEDELİ OLMAYAN BİR BAŞARI”
Kısıtlı imkanlara ve engellemelere rağmen elde edilen başarının çok büyük başarı olduğunu ifade eden Zonguldak Valisi Ali Kaban, “Bu kadar yokluğa rağmen bu kadar bazı engellemelerle karşılaşıldı onu başkan çok iyi biliyor. O anlattığı için benim de haberim oldu. Bazı engellemeler oldu. Köstek olmaya çalışanlar oldu. Ona rağmen bu arkadaşlarımızın şu başarısı bedeli olmayan bir başarı. O yüzden ayrıca tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
Ziyaretlerinden ve desteklerinde dolayı teşekkür eden Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner ise, “Allah razı olsun benim tek isteğim vardı; bu kupayı Zonguldak’a getirmek istiyordum. Allah bana bunu nasip etti” dedi.
Konuşmaların ardından Zonguldak Valisi Ali Kaban ve Eren Holding Genel Müdürü Emir Eren tarafından 200 bin TL’lik prim çeki Zonguldakspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner teslim edildi.
Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2016, 11:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER