Yaz spor okulları açıldı

Yaz spor okulları açıldı

Yaz spor okulları açıldı

Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından  her sene  olduğu gibi  bu senede  gerçekleştirilecek olan yaz spor okullarının açılışı yapıldı. Spor Bakanlığının kuruluş yıl dönümü olan  29 Haziran’a den getirilen spor merkezlerinin açılışı Site Spor salonunda düzenlenen  törenle yapıldı.

Zonguldak Valisi  Erdoğan Bektaş, Amatör Spor Kulüpleri Başkan Kemal Demir,  Gençlik ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, spor il temsilcileri, antrenörler, sporcular ve   yaz   spor sporcu aileleri katıldı. 5-18 yaş   çocukların katılacağı yaz spor merkezleri, engelliler dahil 39 branşta faaliyet gösterecek. Törende bir konuşma yapan Gençlik  ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel,  bu yaz spor yapmayan çocuk kalmayacağını belirterek şunları söyledi,”Her sene olduğu gibi bu senede  Bakanlığımız kuruluş yıl dönümü olan 29 Haziran’da  Yaz spor merkezlerimizin  açılışını yaptık.

Merkez. İçleler ve Beldelerimizde faaliyet göstereceğiz. Sporun bir başka özelliği engel tanımaması. Engelli öğrencilerimiz için de kurslarımız var. Hayata küsmüş, sosyal, spor ve kültürel yönden kendisini geri plana atmış engelli öğrencilerimizi spor salonuna çekerek, onların fiziksel ve psikolojik ihtiyaçlarını spor yoluyla gidermelerini sağlamak istiyoruz. Futboldan basketbola, voleyboldan curlinge,  tenisten cimnastiğe, karateden tekvandoya kadar daha birçok branşta çalışmalarımız olacak. Açtığımız spor okullarıyla birlikte çocuk ve gençleri spor yönlendirmeyi ayrıca spor kulüplerine sporcu kaynağı sağlamak, genç toplumda spor kültürünün oluşmasına katkı sağlamak istiyoruz. Eğitim-öğretim döneminden çıkan öğrenciler spor yaparak stres atacak. İsteyen istediği spora gidebilecek. Engelli öğrencilerimize de spor yapma imkanı sunuyoruz. Spor okullarına ilgisi memnun edici. Spor tesislerimizin kapıları tüm herkese açık. Branş antrenörleri eşliğinde en ücra köşedeki çocuğa ulaşmak istiyoruz. Hedefimiz geçen sene olduğu gibi bu senede 20 yakın çocuk ve gence spor yapma imkanı sağlamaktır. 2 Ay sürecek olan çalışmalar sonunda  antrenörlerimiz tarafından tespit edilecek çocuklarını kulüplerimizin alt yapılarına kazındıracağız” dedi

 AYAKTA ALKIŞLANDILAR

İl Müdürü Hakan Yüksel’in konuşmasının ardından curling, hentbol, futbol, karate, tekvando, güreş ve jimnastik branşlarında gösteri gerçekleştirdi. Halk oyunları gösterisi sergilendi. Miniklerin gösterileri  sporseverler tarafından beğeni ile izlendi.

DEMİR’DEN BEKTAŞ’A PLAKET

Yaz Spor  Okulları açılışına katılan  Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Demir, Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’a amatör spora yaptığı desteklerden dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2019, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER