Zonguldak Kömürspor´un Başkanı kapı kapı gezip takvim satıyor

Zonguldak Kömürspor´un Başkanı kapı kapı gezip takvim satıyor

Zonguldak Kömürspor´un Başkanı kapı kapı gezip takvim satıyor
Madenci kentin takımı Zonguldak Kömürspor, 2. Ligde kalma çabasını sürdürüyor. Başkan Süleyman Caner, kulübüne maddi destekte bulunmak için kapı kapı dolaşıp takvim satıyor. 
Spor Toto 2. Lig takımı Zonguldak Kömürspora maddi destek sağlamak için bastırılan takvimler satışa çıktı. Şehir esnafı, belediye başkanları, iş adamları ve bürokratların destekleriyle kömür karası şehrin takımı maddi sıkıntıları aşmaya çalışıyor. Zonguldak Kömürspor Başkanı Süleyman Caner, herkesin tek tek kapısını çalarak kulüp takvimini 30 TL’lik ücret karşılığında satıyor. 
Taraftarıyla, başkanıyla, futbolcusuyla takımlarına aşık olan bu şehirde futbol tutkusu her geçen gün artıyor. Kapı kapı dolaşarak sattığı kombinelerle gelir elde eden kulüp başkanı Caner, yeni yılla bastırdığı takvimleri de bizzat kendi satarak bütçeye katkı sağlamaya çalışıyor.

Taraftar sayısıyla Süper Lig ekiplerini bile geride bıraktı

Spor Toto 2. Lig 1. Grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor’a, taraftarları iç saha maçlarında da deplasmanda da destek sağlıyor. Merkez nüfusu 125 bin olan Zonguldak şehri adeta futbolla yatıp futbolla kalkıyor. 125 bin nüfuslu şehrin Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden takımının bu kadar yüksek bir taraftar ortalamasıyla maçlarını oynaması şaşırtıyor. Taraftar sayısıyla Süper Lig ekiplerini sollayan Zonguldak Kömürspor’un, masraflarını karşılamak için takvim projesini başlattıklarını ifade eden Zonguldak Kömürspor Başkanı Süleyman Caner, 5 bin adet takvimi satarak kulübe katkı sağlayacaklarını söyledi. 

300e yakın takvim sattık

İlk günde 300e yakın takvim sattıklarını ifade eden Başkan Süleyman Caner, şöyle dedi:
Bundan yaklaşık 4 sezon önce teknik ekimiz halkımız hepimiz el ele verdik. Ortak bir mücadele sonucu profesyonel lige çıkmak nasip oldu. Bir sene play-off oynadıktan sonra ikinci lige çıkmak nasip oldu. Hep beraber kenetlenerek bu duruma geldik. Biz her sene takımımıza destek olmak için takvim çıkartıyoruz. Ne yazık ki bizim kulübümüz sabit geliri olmayan bir kulüp önceki gibi geliri yüksek olan sabit gelirimiz yok. Yaptığımız bu gibi projelerle takımımıza katkı sağlamak durumundayız. Bu sene 5 bin adet takvim bastık. Dün itibariyle satışa çıktık. Esnafımız olsun iş adamımız olsun herkes destek olmaya çalışıyor. İnşallah kısa bir süre sonra bu 5 bin adet takvimi satarak kulübümüze bir nebze olsun katkı sağlamış olacağız. İki günde 300’e yakın takvim sattık hedefimiz kamp dönemine kadar bu takvimleri satıp gelir elde etmek istiyoruz.”
’Efsane’ olarak nitelendirilen takım, bugün ise iç saha maçlarını bile kendi stadında oynayamıyor. Müsabakaların Devrek İlçe Stadı’nda oynandığı Kömürspor’u ise binlerce taraftarı adeta her maçta yalnız bırakmıyor.
Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2016, 06:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER