VALİ

Zonguldak’ın son yıllardaki en önemli sıkıntısı, bölgemize belirli süreler için görev yapmaya gelen bürokratların, o görev süreleri boyunca yapmak isteyip da yapamadıklarının Karaelmas’ta yarattığı hayal kırıklıkları.
*
Mevcut merkezî hükûmet döneminde, esasen ilimize gelen her valinin, gerek deneyim gerekse de potansiyel olarak önemli isimler olduğunu söylemek çok da itici gelmez kamuoyuna.
*
İlimizde bir süredir görev yapan Erdoğan Bektaş da bu valiler kervanının en son ismi. Elbette her validen beklediklerimizi kendisinden bekleyen bir halk olmamız vesilesi ile, Sayın Bektaş’ın görev yapacağı süre ne kadar olursa olsun, il genelinde başarılı hizmet ve icraatları ortaya koyması hepimizin ortak beklentisi.
Zonguldak olarak sorunlarımız çok.
Umutlarımız çok.
Hayallerimiz çok.
Yıllardır sırtımızda kambur olan ve yara yapmaya başlayan dertlerimiz de çok.
Umutlarımızın yeşertilmesi ve bu dertlerin bir bir ortadan kaldırılması noktasında da bürokrasiden ve kuşkusuz en başta da Vali’den beklentilerimiz de yüksek.
*
Hal böyle iken,
Belki de yapmamamız gereken bir şeyi inadına yapmaya devam ediyor ve ısrarla aceleci, sabırsız davranıyoruz.
Yıllarca beklentilerimizin gerçekleşememesi dolayısıyla bu acelecilik anlayışından uzak kalamıyoruz. Ancak, bir kenti yöneten insanların deneyimlerinden ve bilgi birikimlerinden  yararlanmanın birinci koşulu, bürokratlarımıza ve onların ekibine gereken zamanı verip kamu olarak arkalarındaki en büyük güç ve desteği oluşturmak. Bu kültürden uzak kalan bazı kesimlerin, ilimize her gelen valiye  yaptıkları gibi Erdoğan Bektaş aleyhinde açıklamalar yapıp yazılar kaleme almasına Zonguldak olarak alıştık. Esasen il geneli, bu tür haksız eleştirilere de eskisi kadar itibar ve hürmet göstermiyor; bunun da farkındayız. Zira Zonguldak halkı, il genelinde yapılması gerekenlerin temel şartının kırıp dökmekten değil el birliği ile mücadeleden ve bütünlük içinde olmaktan geçtiğini idrak etmiş vaziyette.
*
Bu gerçekten hareketle de, başta Sayın Bektaş ve onunla birlikte bu güzel kent için çalışmayı sürdüren bürokratlarımıza destek olup onların hak ettikleri güveni kendilerine sunmamız gerektiğine inanıyoruz. Bunun dışındaki anlayışa hizmet eden ve emir subaylarının o emirlerini yerine getirirken, temel gayeleri Zonguldak’a hizmet etmek olan insanları bu şehirden soğutan insanları da çokça ciddiye almamak gerektiğinin altını çizmek istiyoruz.

YORUM EKLE