11 gün açlık grevi yapan madenciler TBMM´de’

Zonguldak´ta maaş ve kıdem tazminatlarını alamadıkları için 11 gün açlık grevi yapan maden işçileri, TBMM’de Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş’ı ziyaret ettiler.

11 gün açlık grevi yapan madenciler TBMM´de’
 Zonguldakta maaş ve kıdem tazminatlarını alamadıkları için 11 gün açlık grevi yapan maden işçileri, TBMM’de Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş’ı ziyaret ettiler. 
TBMM’de maden işçileri ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen CHP Zonguldak Milletvekilleri Turpcu ve Demirtaş, eylemin bittiğini ancak sorunların bitmediğini belirterek, işçilerin mağduriyetine kalıcı çözümler getirilmesi konusunda girişimlerinin devam edeceğini belirttiler.
Konu ile ilgili olarak CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, “Mağdur işçilerimiz haftalardır seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Daha önce yaptığım açıklamada da belirtmiştim bu soruna günü birlik, geçici çözümler aramak yerine kalıcı çözümler bulmak zorunludur. İşçilerimize geri kalan alacaklarının tamamı ve tüm hakları verilmelidir. Ortada mağdur olan madencilerimiz ve aileleri var. Eylem bitti, sorunlar devam ediyor. İşçilerimizin şuan en önemli sorunu iş güvencesidir, bu sorunu çözmek için biz 245 işçimizin Türkiye Taşkömürü Kurumu bünyesine geçirilmesini istiyoruz. TTK’nın işçi sayısı ortada, 5 bin 500 civarında işçi açığı var, üretim olarak 1 milyon ton dahi çıkaramıyoruz. 32 milyon ton kömür ithal ediyoruz. Maden işçilerimizin sorununun kalıcı olarak çözülmesi için biz elimizden gelen her türlü çabayı göstermeye devam edeceğiz. İşçilerimizin taleplerine ve sorunlarının çözümüne ilişkin iktidar tarafından net bir cevap verilmesi gerekmektedir şeklinde konuştu.
CHP Zonguldak Milletvekilleri Turpcu ve Demirtaş, toplantının ardından maden işçilerini Meclis’in kulis bahçesinde CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve Grup Başkanvekili Özgür Özel ile bir araya getirdiler. CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ve Ünal Demirtaş, konunun çözümüne yönelik görüşmek üzere Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’tan randevu talep ettiler.
Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2016, 06:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER