120 metre yükseklikte saatlerce bekledi

Bir termik santral çalışanları maaşlarının düşürülmesi sebebiyle sabaha kadar termik santralin önünde nöbet tuttu. Bir işçi ise 120 metre yükseklikteki termik santral bacasının üzerine çıkarak intihar girişiminde bulundu.

120 metre yükseklikte saatlerce bekledi
 Zonguldak’ın Kilimli ilçesi, Çatalağzı beldesinde bulunan bir termik santral çalışanları maaşlarının düşürülmesi sebebiyle sabaha kadar termik santralin önünde nöbet tuttu. Bir işçi ise 120 metre yükseklikteki termik santral bacasının üzerine çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Gün boyu devam eden eylemde geceyi termik santral önünde bulunan bir alanda geçiren taşeron işçileri haklarını alana kadar mücadele edeceklerini ifade ederken, Ferdi A. isimli bir taşeron işçi ise 120 metre yüksekliğinde termik santral bacasında intihar girişiminde bulundu. Yaklaşık 7 saat boyunca termik santral bacasının üzerinde bekleyen Ferdi A., sabah 06.00 sıralarında ikna çabalarının sonucu aşağıya indirildi. Termik santral çevresinde 7 saat boyunca hazır olarak bekletilen ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırılan işçinin durumunun iyi olduğu öğrenildi. Eylem boyunca Ferdi A.’nın çıktığı yere ulaşamayan polis, itfaiye ve 112 Acil ekipleri termik santral çevresinde olası bir intihara karşı hazır olarak bekledi.

ELSAN firması tarafından ihalesi alınan ÇATES’in taşeron temizlik işçilerinin gerçekleştirdiği eylemde işçiler adına açıklamalarda bulunan İbrahim Cinoğlu, “Yaklaşık 26-27 saattir ELSAN yetkililerine derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. Henüz somut bir adım atılmadı. Bu uzun süre zarfında herhangi bir kimseden destek de göremedik. Kimseden olumlu bir yanıt alamadığımız için eylem yapan arkadaşlarımızın psikolojisi bozulmaya başladı. Psikolojinin bozulmasıyla beraber bir arkadaşımız artık ekonomik sıkıntılarına kimseden olumlu bir yanıt alamadığı için termik santral bacasına çıkarak intihar girişiminde bulundu. Arkadaşımızın biri çıkıyor Kendimi yakacağım diyor, biri bacaya çıkıyor. Biz de engel olamadık arkadaşımız şu anda bacada saatlerdir, yanına da gidemiyoruz. Emniyet güçleri, ambulans, itfaiye ve ÇATES güvenliği arkadaşımızı ikna etmeye çalışıyor. İnşallah arkadaşımız sağlıklı bir şekilde bacadan inip aramıza döner” dedi.

Öte yandan, işçilerin termik santral önündeki bekleyişi sürüyor.
Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 10:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER