’14 Ağustos’ tehdidine sert yanıt

’14 Ağustos’ tehdidine sert yanıt

’14 Ağustos’ tehdidine sert yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fetullahçı terör örgütünün sosyal medyada dillendirdiği 14 Ağustos tehdidine sert yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısında konuşan Erdoğan, Yaşadıklarından ders almayıp hala ‘şu günü, bu günü bekleyin’ diyorlar. Şimdi ‘14 Ağustos’u bekleyin’ diyorlar. Biz namert değiliz, mertiz. Attıkları her adım onları daha da aşağıya çekiyor. Yedikleri darbe onları daha ifşa edecek. Biz seferle emrolunduk, zaferle değil. Zafer Allah’ındır dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin bir çok koldan saldırıya maruz kaldığını ama dimdik ayakta olduğunu kaydederek, Darbelere darbe girişimlerine maruz kalan ülkeler yok mu var, sığınmacı akınına uğrayan ülkeler yok mu var, gizli açık ekonomik siyasi sabotajlara uğrayan ülkeler yok mu var. Bu ülke ve bu millet neden bu kadar çok saldırıya maruz kalıyor. Her toplumun kendilerine göre sıkıntı ve sancıları var. Biz onların tamamının yaşadığı sıkıntıyı tek başına göğüslemek zorunda kalıyoruz. Türkiye’nin diğer ülkelerden farkı her şeyi eş zamanlı yaşıyor olması. Bunca tehdide aynı anda maruz kalıp hedeflerine yürümeye devam edecek başka ülke var mıdır, onu bilmiyorum” diye konuştu.

AMERİKA’YI DA ELE GEÇİRECEKLER, ÖYLE DİYORLAR

Erdoğan, Fetullahçı terör örgütünün yapılandığı tüm ülkeleri ele geçirme hedefi olduğunu da belirterek, Örgütlendikleri 160 ülkenin tamamını da vatan sayıyorlar. Elinde sonunda ele geçireceklerine dair özgüven sergiliyorlar. Amerika’yı da ele geçirecekler, öyle diyorlar ifadelerini kullandı.

BE DANGALAK BE ŞARLATAN....

Cumhurbaşkanı, militanlarının Fetullah Gülen için söylediği ‘o size şah damarımızdan daha yakın’ sözüne ise çok sert tepki gösterdi:

Çıkıyorlar sıkılmadan, utanmadan, güya önünde de bakıyorsun bir kariyeri var, ’O bize şah damarından daha yakın’ diyor. Kim için diyor? Pensilvanya’daki için. Be dangalak, be şarlatan, Allah ayetinde ne buyuruyor, ’Ben size şah damarınızdan daha yakınım’ diyor. Bize şah damarından yakın olan Rabbimizdir, başka kimse yok. Bu bir şirktir, bu bir küfürdür. Niye? Çünkü Pensilvanya’yı tanrılaştırıyorsun

FAİZ ÇAĞRISI

Konut satışlarındaki artıştan duyduğu memnuniyeti de dile getiren Erdoğan, bankalardan konut alımlarındaki faiz oranlarını yüzde 10’un altına çekmesini istedi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2016, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER