14. Engelliler Şenliği düzenlendi

14. Engelliler Şenliği düzenlendi
gundemeregli.com
- Kdz Ereğli´de Fiziksel Engelliler Derneği tarafından 14. Engelliler Şenliği düzenlendi. Etkinliğe iki engelli çocuğu ile birlikte katılan anne Hamidiye Özkan, iki engelli çocuğunun kendisine Rabbinin bir hediyesi olduğunu söyledi.
Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’nin 14.’sünü düzenlediği Engelliler Şenliği Kdz. Ereğli Belediyesi Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonu’nda gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan etkinlikte TRT sanatçısı Sebahat Arslan konser verdi. Şenlikte işitme engelli halk oyunları ekibi İstiklal Marşı’nı işaret dili ile söyledi. Doğuştan bedensel engelli olan 12 yaşındaki Belgüzel Yılmaz’ın annesi için yazdığı şiiri okuduğu sırada salonda duygusal anlar yaşandı. Yılmaz okuduğu şiirin ardından annesine sarılarak öptü.
Etkinliğe iki engelli çocuğu ile katılan anne Hamidiye (46) ile baba Ramazan Özhan’ın (50) çocuklarına gösterdikleri şefkat kameralara yansıdı. Volkan (25) ve Rasim Özkan (27) isimli çocuklarına yemek yediren anne Hamidiye Özhan gözyaşlarını tutamadı.
İki çocuğunda da doğuştan Serebral Palsi (SP)hastası olan çocuklarının kendisine Allah tarafından verilen hediye olduğunu ifade eden anne Hamidiye Özhan “Oğlum doğuştan engelli. SP dendi. Benim duygularım anlatılamaz. Bugün için anlatılamaz. Çünkü herkes çocuklarından hediye alıyor. Benim çocuklarımın sevgisi bana yetiyor. Ama Mevlama şükürler olsun ki böyle evlatlar bana verdi dedi. Çocuklarına ve kendisine en büyük desteği eşi Ramazan Özhan’ın verdiğini belirten anne Hamdiye Özhan, evlatları için var olduğunu dile getirdi. Anne Hamdiye Özhan konuşmasında şunları söyledi: “Annelik hiç bir şeyle kıyaslanıp ölçülemez. Ben evlatlarım için varım. Rabbim bana böyle münasip görmüş. Elimden geldiği kadar, Rabbim bana ömür verdiğince Onlara bakmaya çalışacağım. Ama Rabbimden talebimde onları bizlerin arkasına koymasın. Başka hiç bir dileğim yok. Ben ölene kadar onların arkasındayım. Allah´ım bizlere güç kuvvet veriyor. Rabbim eşimle ikimize güç kuvvet versin.
Etkinlikte, Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği tarafından düzenlenen kurslara katılan 10 kursiyere diplomaları verildi. Kursiyerlere mezuniyet belgeleri verildi. Halk oyunları gösterilerinin de yapıldığı etkinlikte 50 fiziksel engelli daha tekerlekli sandalyesine kavuştu.
Engelliler Şenliği’ne Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Belediye Başkan Vekili Halil Bozkuş, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Başer, Fiziksel Engelliler Derneği (FED) Başkanı İsmail Şentürk, yönetim kurulu üyeleri, engelliler ve aileleri katıldı.
Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2014, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER