146 İŞÇİ MUTLU

146 İŞÇİ MUTLU
gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Belediye Meclisi ile Belediye İş Sendikası arasında 146 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmelerinde imza töreni yapıldı.

Ereğli Belediyesi 28 Şubat 2015 tarihine kadar geçerli olacak olan görüşmelerde ilk yıl için yüzde 11 verirken, ikinci yıl ise yüzde 12 zam vererek, toplam yüzde 24 oranında artış sağladı.

Posbıyık burada yaptığı konuşmada işçinin her zaman hakkını savunacaklarını ve bir aile olduklarını belirterek, Toplu iş Sözleşmesi 1 Mart 2013 tarihinden geçerli olmak üzere 28 Şubat 2015 tarihine kadar geçerli olup, 2 (iki) yıllık dönemi kapsamaktadır. Toplu iş sözleşmesinin geçerli olacağı dönem içinde askerlik yardımı yıllık ücreti izin ve diğer sosyal yardımlara ilişkin maddelerinde yüzde yüzde yüzde 7 ila yüzde 20 oranında ortalama ücretlerde ise birinci yıl için yüzde 11 ikinci yıl için ise yüzde 12 olmak üzere toplam yüzde 24 artış sağlanmıştır.

Başkanlığımız erek ülkemizde ve tüm dünyada yaşanan ekonomik krize gerekse belediyemizin mali durumu ve ekonomik gücünü dikkate alarak, kaynaklarımızın en etkili ve verimli şekilde paylaşımını hedeflemiştir.

Sendika Temsilcisi Atayan ise, Ereğli Belediyesi teşekkür ederek, En rahat çalıştıkları belediyenin Ereğli belediyesi olduğun işçinin hakkını her zaman koruduğunu ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından taraflar sözleşmeyi imzalayarak, birbirlerini tebrik etti.

Ardından hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2013, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER