15 BİN KİŞİ SAHİLDE ORUÇ AÇTI

15 BİN KİŞİ SAHİLDE ORUÇ AÇTI
gundemeregli.com- 
Karadeniz Ereğli ilçesinde belediye tarafından sahilde verilen iftar yemeğine yaklaşık 15 bin kişi katıldı.
Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından Kadir Gecesi nedeniyle sahilde düzenlenen iftara ilgi yoğun olunca bazı vatandaşlar oruçlarını çimlerin üzerine serdikleri karton ve gazete kağıtlarının üzerinde açmak zorunda kaldı. İftardan saatler önce dolmaya başlayan alanda vatandaşlar yemeklerini alıp ezanın okunmasını bekledi. İftar öncesi Karadeniz Ereğli Belediyesi din görevlileri tarafından Yasin-i Şerif okundu, dualar yapıldı. Ramazan ayı boyunca her akşam ayrı bir mahallede iftar programı düzenlediklerini ve bu mübarek ayı birlik, beraberlik içerisinde geçirdiklerini söyleyen Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kadir Gecesi’ne özel dua yaptı. Duasında hükümetin Ereğli’ye diğer illere verdiği gibi teşvik vermesini dileyen Başkan Posbıyık, “Ekonomik sıkıntılardan bunalan Karadeniz Ereğli halkını refaha kavuştur ya Rabbim. Karadeniz Ereğli’de işsizlikten kıvranan gençlerimizi, üniversite mezunlarımızı işsizlik zulmünden kurtar ya Rabbim. Erdemir ile Türk Metal Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmeyi, tüm hemşerilerimiz için hayırlı eyle Ya Rabbi. Tersanelerin faaliyete geçmesi, işsizliğin bitmesi için bizlere yardım et Ya Rabbim. Ereğli-Devrek yolunun bir an önce bitirildiğini görmeyi bu millete nasip eyle ya Rabbim. Karadeniz Ereğlimize yatırımların gelmesi için bizlere yardım eyle ya Rabbim. Hükümetin bütün illere dağıttığı teşviklerden bir kez olsun Zonguldak’a, Karadeniz Ereğli’ye de vermesini nasip eyle ya Rabbim. Kireçlik’e termik santral yapılmasına izin verme Ya Rabbim. İşlerimizi her türlü fesattan, kesattan, hasetten muhafaza eyle Ya Rabbim. Karadeniz Ereğli’de yaşayan insanlarımızın birlik beraberlik içinde yaşamalarını nasip eyle Ya Rabbim” diye dua etti.
Posbıyık’ın konuşmasının ardından okunan akşam ezanı ile birlikte alanda toplanan binlerce kişi oruçlarını açtı. Yemek sonrasında Belediye Mezarlıklar Müdürü Metin Avcı tarafından şükür duası yapıldı. İftar yemeği ilahi grubunun seslendirdiği ilahilerle devam etti. Kadir Gecesi etkinliklerinin ikincisi de yine sahil bandında bulunan Amfi Tiyatro’da yapıldı.
İftar yemeğine Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık’ın yanı sıra CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Kıdemli Deniz Albay Yalçın Enç, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Karadeniz Ereğli Müftüsü Mustafa Erkan, CHP Zonguldak İl Başkanı Halil Furat ve partinin bazı il ve ilçe yöneticileri, Erdemir Genel Müdür Yardımcısı Mücteba Bekcan ve şirketin bazı yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve yakınları, huzur evi sakinleri ve kız yetiştirme yurdu öğrencileri ile meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin başkan ve yöneticileri de katıldı.
Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2013, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER