15 yıl hapis isteniyor

Zonguldak´ta geçtiğimiz yılın Ağustos ayında iki maden işçisinin zehirlenerek hayatını kaybettiği maden ocağının sahibi olduğu iddia edilen Ç.K. ve mühendis olduğu öne sürülen M.T. hakkında mütalaasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı 3 yıl ila 15 yıl arası hapis cezası istedi.

15 yıl hapis isteniyor
Zonguldak´ta geçtiğimiz yılın Ağustos ayında iki maden işçisinin zehirlenerek hayatını kaybettiği maden ocağının sahibi olduğu iddia edilen Ç.K. ve mühendis olduğu öne sürülen M.T. hakkında mütalaasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı 3 yıl ila 15 yıl arası hapis cezası istedi.31 Ağustos 2015 günü meydana gelen olayda iddiaya göre, kaçak olarak işletilen kömür ocağında Ahmet Şen ve Erol Gün isimli maden işçiler karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatlarını kaybetti. Ocağın sahibi olduğu iddiasıyla tutuklanan Ç.K., başlatılan yargılama sürecinde ikinci duruşmada tahliye edildi.
´Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Sebep Olmak´ suçundan tutuksuz yargılanan Ç.K. Zonguldak Adliyesi´nde görülen son duruşmada hazır bulundu. Maden mühendisi M.T. ise duruşmaya katılmadı.Tutuksuz sanık Ç.K., kendi ocağı ile olayın yaşandığı ocak arasında mesafe olduğunu ve olayın yaşandığı ocağın kendisine ait olmadığını öne sürdü. Mütalaasını hazırlayan Cumhuriyet Savcısı ise tutuksuz sanık Ç.K. ve M.T. hakkında ´Taksirle Birden Fazla Kişinin Ölümüne Neden Olmak´ suçundan 3 ila 15 yıl arasında hapis cezası verilmesini talep etti. Duruşma ise başka bir tarihe ertelendi.

PARA KAZANIP AİLESİNE BAKIYORMUŞ
İşçilerden Erol Gün´ün bekar olduğu, kazandığı parayla ailesine destek olduğu öğrenildi. Ahmet Şen´in ise evli ve iki çocuğu olduğu öğrenildi. İşçilerin cenazelerinin çıkartılması sırasında yakınları sinir krizi geçirirken cenazeler ise olaydan sonra köylerinde defnedilmişti.
Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2016, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER