16 KÖYE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR

Zonguldak´ın Ereğli ilçesinde etkili olan yağmur, bir belde ile beş köyde sel baskınlarına neden oldu.

16 KÖYE ULAŞIM SAĞLANAMIYOR
gundemeregli.com Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Ormanlı beldesi ile Çaylıoğlu, Hasbeyler, Ortaköy, Çay köyü ve Süleymanbeyler köyünde gece boyunca yağan aşırı yağış sel felaketine yol açtı. Sel felaketinin en yoğun yaşandığı Çaylıoğlu köyünde çok sayıda ev, iş yeri ve araçlar sular altında kaldı. Sel baskını nedeniyle evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar çatıda ve üst katlarda kurtarılmayı bekliyor. Sel felaketinin yaşandığı köyde jandarma karakolundaki araçlar tamamen sular altında kalırken, karakol boşaltıldı.

Sabah saat 06.00´dan itibaren evinde mahsur kalan ve çatıda kurtarılmayı bekleyen 70 yaşındaki Zeynep Erol itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Sabah uyandığında her tarafın sular altında kaldığını gördüğünü anlatan Zeynep Erol, oğlu Ümit´in telefonla kendisini arayarak çatıya çıkmasını istediğini ve yaklaşık 4 saat boyunca kurtarılmayı beklediğini söyledi.

Çaylıoğlu köyü sakinlerinden Serdar Acar (30) köyün tamamen sular altında kaldığını ve bir çok kişinin evlerinin çatısına çıkarak kurtarılmayı beklediğini ifade etti.

Ereğli-Devrek arasındaki karayolunun Öğberler köyü mevkisinde yaşanan heyelan nedeniyle 16 köy yolu ulaşıma kapandı. İlçede şu ana kadar İskenderli köyü ile Ormanlı köyü köprülerinin sel nedeniyle yıkıldığı öğrenildi.

Kdz. Ereğli Belediyesi´ne bağlı itfaiye, il özel idaresi ve İl Afet Müdürlüğü ekipleri sel felaketi yaşanan Çaylıoğlu köyünde kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.
Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2014, 07:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER