180 bin adet ceviz fidanı üretilecek

180 bin adet ceviz fidanı üretilecek

180 bin adet ceviz fidanı üretilecek
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) uygulamaya koyduğu “Ceviz Eylem Planı” ile Zonguldakta 180 bin fidan üretmeyi hedefliyor. 
Ceviz Eylem Planı kapsamında ceviz ormanları tesis etmek için kendi fidanını kendi üreten Bakanlık, bu yıl içerisinde Zonguldak’ta 180 bin adet ceviz fidanı üretecek. Ürettiği fidanları toprakla buluşturarak köylülere ek gelir elde etme imkanı sağlayan orman teşkilatı ayrıca bölgedeki fidanları aşılama çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ülke genelinde uygulamaya koydukları eylem planlarını birer birer hayata geçirerek orman köylülerine destek olduklarını belirtti. Ceviz Eylem Planı doğrultusunda kendi fidanlarını kendileri üreterek toprakla buluşturduklarını kaydeden Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Zonguldak’ta bir yandan ceviz fidanı üreterek dikimini yapıyoruz bir yandan da aşılama çalışmalarını sürdürüyoruz. Bölgede 10 bin adet Amerikan cevizi ile 3 bin adet Yalova1-Yalova4 aşısı olmak üzere toplam 13 bin fidanın aşılamasını tamamladık. Geçen sene diktiğimiz fidanlar şimdiden meyve vermeye başladı bile. Bu tür faaliyetlerle orman köylülerimizin yanında olmaya onlara ek gelir sağlamaya devam edeceğiz dedi.
Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2016, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER