2016’nın İlk Yarısında da Satışlarını Artırdı!

2016’nın İlk Yarısında da Satışlarını Artırdı!

2016’nın İlk Yarısında da Satışlarını Artırdı!

Kdz.Ereğli İlçesinde Kurulu bulunan Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları(ERDEMİR) Grubu, 2016 yılı ilk 6 aylık finansalsonuçlarını açıkladı.

Erdemirkurumsal iletişim Müdürlüğü tarafında yapılana açıklamaya göre, Küresel çeliksektörünün içinde bulunduğu bu zorlu dönemde karlılığını sürdüren ErdemirGrubu, dünyanın kar eden sayılı çelik üreticileri arasında yerini almayıbaşardı.

Erdemir kurumsal iletişimmüdürlüğü tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklama şu şekilde ; ErdemirGrubu, 2016 yılının ilk 6 ayında sıvı çelik üretimini %3 oranında arttırarak4,6 milyon ton sıvı çelik üretti. Grup, 2016’nın ilk yarısında 3,5 milyon tonuyassı ürün ve 0,8 milyon tonu uzun ürün olmak üzere toplam 4,3 milyon tonüretim gerçekleştirdi. Bununla beraber grubun satış miktarı ise önceki yılınaynı dönemine göre %4 arttı. Etkili bir satış performansı sergileyen ErdemirGrubu’nun yassı ürün satışları 3,7 milyon ton, uzun ürün satışları ise 0,8milyon ton seviyesinde gerçekleşti. Yılın ilk yarısında yapılan satışlardaotomotiv sektörünün gelişimiyle uyumlu biçimde otomotiv ve yan sanayine yapılansatışlar ile beyaz eşya sektörüne yapılan satışların toplam satışlar içindekioranı yükseldi.

2016 yılının ilk 6 ayındaErdemir Grubu, 165 milyon dolar net kar elde ederken satış gelirlerini 1,8milyar dolar seviyesinde gerçekleştirdi. Küresel çelik sektöründe arz fazlası,2015 son çeyrek ile yılın ilk aylarında düşen mamul fiyatları ve ülkelerinçelik sektörlerini korumak adına uyguladığı önlemlerle zorlaşan ticaret gibietkiler nedeniyle Erdemir Grubu’nun finansal göstergelerinde önceki yılın aynıdönemine göre aşağı yönde hareketler gerçekleşti. 2015 yılının aynı döneminegöre Erdemir Grubu’nun net karı %46 azalarak 165 milyon dolar, net kar marjıise 3,6 puan azalarak %9,2 oldu. Grubun FAVÖK değeri de %38 azalarak 314 milyondolar, FAVÖK marjı ise %17,5 oldu.Türkiye’nindünyanın en büyük çelik ithalatçısı ülkeleri arasında yer aldığı 2016 yılındaErdemir Grubu ihraç pazarlardaki konumunu ise daha da güçlendirdi. Daha düşükenerji ve hammadde maliyetlerine sahip küresel üreticilerle rekabet edenErdemir Grubu, yılın ilk yarısında nihai ürün ihracatını önceki yılın aynıdönemine göre %34 artırarak, 381 bin tonu yassı ürün ve 102 bin tonu uzun ürünolmak üzere toplam 483 bin ton ihracat yaptı. Grubun belirtilen dönemde yaptığıyassı ürün ihracatının %51’i AB ülkelerine gerçekleşti.Grup sektördeki zorlukoşullara rağmen Türk sanayisi için önem taşıyan yatırımlarını sürdürdü ve otomotivsanayisi başta olmak üzere tüm imalat sektörlerinin gelişimine katkıdabulunacak 350 bin ton kapasiteli “Galvanizleme Hattı” için çalışmalarına devametti.

Erdemir Grubu’nunfinansal sonuçlarıyla ilgili görüşlerini paylaşan Yönetim Kurulu Başkanı AliPandır “2. çeyrek sonuçlarımız 2016 yılının ilk çeyreğine göre daha iyigerçekleşti. Bu sonuçların oluşmasında, son yıllarda başlattığımız üretimmaliyetlerini azaltma çalışmalarının meyvelerini vermesi ve ihracatperformansımızı artırmamızın önemli katkıları oldu. Ayrıca ikinci çeyrekteönceki çeyreklere göre bir miktar yükselen nihai mamul fiyatları ile düşenhammadde fiyatları da bu pozitif gelişmeye katkıda bulundu. Gelecek aylarda dabu olumlu gelişmelerin devam edeceğini ve finansal başarımızı sürdüreceğimiziöngörüyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2016, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER