210 PERSONELE MÜJDELİ HABER

210 PERSONELE MÜJDELİ HABER

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Belediyesi ile Tüm Bel-Sen Zonguldak Şubesi arasında Kdz.Ereğli Belediyesi’nde çalışan memurları kapsayan toplu sözleşme imza töreni düzenlendi.

Kdz.Ereğli Belediyesi’nde çalışan 210 memuru kapsayan ve toplu sözleşme Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve Tüm Bel Sen Zonguldak Şube Başkanı Erol Yılmaz tarafından düzenlenen törenle imzalandı.

Mavi Organizasyonda düzenlenen toplu sözleşme imza törenine Başkan Posbıyık eşi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Neriman Posbıyık, Başkan Yardımcıları Özkan Özyağcı ve Atike Önder ile daire müdürleri, memurlar ve eşleri katıldı.

TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ OLMAYACAK ŞEKİLDE BİR TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ YAPTI.

İmza töreni öncesi konuşma yapan Tüm Bel Sen Zonguldak Şube Başkanı Erol Yılmaz, “ Başkanımıza geçtiğimiz yıl ilk olarak toplu sözleşme görüşmesi için boş bir kağıtla geldik. O da memurumuza Türkiye’de örneği olmayacak şekilde bir toplu iş sözleşmesi yaptı. İşçisinin memurunun her zaman alın terini önemseyen bir belediye başkanı. Kendisiyle tanışmaktan bugün burada bir arada olmaktan çok mutluyum. Gurur duyuyorum. Böyle değerli isimlerin Sadece Ereğli’ye Zonguldak’a değil tüm Türkiye’ye de hizmet etmesi benim en büyük arzumdur. ”dedi.

BİZ DAHA ÇOK VERMEK İSTİYORUZ AMA YASALAR BUNA MÜSAADE ETMİYOR.

Başkan Posbıyık, imza töreni yaptığı konuşmasında şunları söyledi: Bu yeni toplu sözleşmede daha önce yaptığımız artışın üzerine bir artış yapmayı planlamıştık ancak. Hükümetin çıkardığı düzenleme gereğince verilebilecek en üst düzey tavan ücretini her zaman olduğu gibi tüm memurlarımıza veriyoruz. Biz daha çok vermek istiyoruz ama yasalar buna müsaade etmiyor. Biz sendikaların bunu aşmasını bekliyoruz. Sendika bu yasayı açsın biz de memurumuz daha çok artış sağlayalım.

Ereğli eğer çağdaş bin kentse ve çağdaş kentliliğiyle Türkiye çapında isim yaptıysa eğer Ereğli belediyesinin borcu yoksa parası varsa, memurundan işçisine maaşını ikramiyesini her türlü sosyal haklarını verebiliyor ise bu çabalar bu çalışmalar, güzellikler, sosyal yapı güzellikleri veriyorsak. Bu yolda memurlarımıza, işçilerimize, taşeron personelimizle, meclis üyelerimizle bu noktaya geldik. Bu bir ekip çalışması. Uyumlu çalışmalar sergiledik ve Türkiye’de önde gelen belediyelerden birisi haline geldik. Bugünlere samimiyetle güvenle geldik. Ben emekten yanayım. Emeğin karşılığının verilmesinden yanayım.

İŞÇİNİN ALINTERİNİ VERMEK SON DERECE ÖNEMLİ

Bazı belediye başkanlığı işçisinin, taşeron işçisinin parasını vermezler giderler beton yaparlar parke yaparlar asfalt yaparlar. Hava atarlar ben böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Böyle bir belediye başkanı olmayı istemem. Benim için en önemli olay. Benim yanımda çalışan memur ve işçinin, taşeron personelin alın terinin karşılığını vermek son derece önemlidir. Bu dönem hükümetin çıkardığı yasa dolayısıyla belirlenen en üst tavan ücretini veriyoruz. Bütçemiz var daha çok vermek istiyoruz. Bunun düzeltilmesini istiyoruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Biz bir aileyiz. Biz bir ekibimiz. Allah sağlık verirse Ereğli’de daha güzel daha örnek çalışmalar yapacağız. İşçilerimize de önümüzdeki yıl toplu sözleşme yapacağız yine Zonguldak’ta ve bölgemizde en yüksek artışı sağlamak düşüncesindeyiz. Bu onuru kimseye bırakmam. Beni her aman desteklediğinizden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.”dedi.

Başkan Posbıyık ve Sendika Başkanı Yılmaz konuşmaların ardından toplu sözleşmeyi imzaladı.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2014, 08:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER