22 YIL SONRA ASKER ARKADAŞINI BULDU

22 YIL SONRA ASKER ARKADAŞINI BULDU

gundemeregli.com-Askerliğini 22 yıl Önce Şırnak’a bağlı Beytüşşebap’ta Jandarma Komando olarak yapan Alpaslan Özkaymak (43) isimli vatandaş çok aradığı Kan kardeşi askerlik arkadaşını 22 yıl sonra bulmanın mutluluğunu yaşadı.

Şu an Bursa ’da yaşayan ve 1991-92 yıllarında Şırnak’a bağlı Beytüşşebap’ta 14 kişilik Komando timinde, Jandarma Komando olarak görev yapan Alpaslan Özkaymak isimli vatandaş 22 yıl önce Şırnak Beytüşşebap 5. Tabur’da Askerlik yaptığı çoğu arkadaşları ile görüştüğünü, Sadece Kdz Ereğli’de yaşayan Kan kardeşi Mustafa Göktay ile irtibata geçemediğini ifade etti. Özkaymak, Kdz Ereğli’de oturan kan kardeşi Mustafa Göktay’ı Sosyal paylaşım sitelerinde günlerdir aramasına rağmen bulamadığını ve 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Muhtar adaylarını tanıtan bir haber ile bulduğunu belirterek “ “Kan Kardeşimi buldum Çok Mutluyum “dedi.

Özkaymak, Timdeki 14 arkadaşı ile 1991 Yılında Şırnak Beytüşşebap’ta Jandarma Komando olarak görev yaptıklarını ve askerlik sonrası o dönem 5 rakamlı olan telefon numaralarının değiştiğini ve sonrasın da arkadaşları ile hiçbir şekilde irtibata geçemediğini daha sonra sosyal paylaşım sitesi aracılığı ile çoğu arkadaşını bulduğunu sadece kan kardeşi Mustafa Göktay ‘la hiçbir şekilde irtibata geçemediğini ve sonrasında ,Çıkan bir haber sayesinde bulduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Biz 14 kişi 1991 Yılında Şırnak Beytüşşebap’ta Jandarma Komando olarak görev yaptık, 14 kişilik Komando timi idik timin adı ”Efsaneydi” 91/92 yılları arası yaptığımız askerlik süresince birbirimizin canını koruduk, Beraber yedik ,beraber yattık, 50 metre birbirimizden uzaklaşmazdık, 1992 yılında ise teskere aldık, Herkes ekmek derdine düştü. Yıllar Yılları kovaladı. Telefon numaraları eskiden 5 rakamlıydı. Daha sonradan telefon numaraları değişti ve Biz arkadaşlarımızla birbirimizi hepten kaybettik, Ardından sosyal paylaşım sitesi çıktı. Askerlik hatıra defterimi buldum, hemen arkadaşlarımı isimlerinden aramaya başladım, 2 ay gibi sürede çoğu arkadaşımı toparladım. O arkadaşlarımın içinde biri eksikti, Ne yapıp, Ne ettiysem bir türlü Kan kardeşim Mustafa’yı bulamıyordum, Biliyordum Mustafa’nın sosyal paylaşım siteleri ile işinin olmayacağını ama benim yine umudum vardı. Bu kez internet arama motoruna Mustafa Göktay Zonguldak yazdım belki bulurum diye, baktım karşıma Kdz Ereğli Gündem Gazetesinde 30 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde muhtar adayını tanıtan bir haber çıktı. Haberde arkadaşımın ismi aza isimlerinin arasında geçiyordu. Ve bir fotoğraf geldi karşıma baktım 22 yıldır aradığım arkadaşım kan kardeşim Mustafa Göktay’ dı O. Gözlerime inanamadım. Her yerde aradığım arkadaşımı 30 martta yapılan bir haber aracılığı ile buldum. Bütün arkadaşlarım da Mustafa’yı soruyordu bana Çünkü Mustafa önemli idi bizim için Timin Makineli Tüfek nişancısıydı. Hemen Gündem Gazetesinin irtibat numarasını aradım, konuyu anlattım ve çok sağolun hemen yardımcı oldunuz kan kardeşimi bulmuştum artık, Hemen kan kardeşimi aradım sesini duydum ve çok mutlu oldum, bir o kadarda üzüldüm çünkü arkadaşım Ankara’da küçük bir operasyon için tedavi görüyordu. ardından diğer arkadaşlarıma Haber verdim, Ankara’da bulunan arkadaşlarımız hemen Mustafa’yı ziyarete gittiler. Onun için bu çok güzel moraldi. Kardeşimi bulduğumuza herkes sevindi. Gerçekten 22 yıldır bulamadığım kan kardeşimi bulmamıza yardımcı olan Ereğli Gündem Gazetesine çok ama çok teşekkür ederim “dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2014, 06:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER