24 Kasım Öğretmenler günü kutlu olsun

24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri kutlama mesajı yayımladı

24 Kasım Öğretmenler günü kutlu olsun
24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri kutlama mesajı yayımladı. Yayımlanan kutlama mesajları şu şekilde;

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ KDZ EREĞLİ İLÇE BAŞKANLIĞI”

Ülkemizin her köşesinde büyük yurtseverlik örnekleri göstererek görev yapan, güzel yurdumuzun çağdaş, aydın, cefakar, onurlu insanları, öğretmenlerimize sınırsız sevgi ve gönül borcu duyarak öğretmenler gününü kutluyoruz.Hiç kuşkusuz bu yıl da 24 Kasım buruk kutlanıyor. En başta ekonomik olmak üzere bir sürü sorunla mücadele etmek zorunda kalan öğretmenlerimizin, yıllar içinde giderek daha da ağırlaşan sorunları çözüm bekliyor. 12 yıllık AKP iktidarı, sorunları çözmek yerine daha da ağırlaştırdı. Eğitim aydınlığın yoludur. AKP iktidarı 4+4+4 eğitim sistemi ile dindar ve kindar bir gençlik yaratma hedefine odaklanmış, bilimi ve çağdaşlığı reddeden bir eğitim anlayışını topluma dayatmıştır. Bu gün on binlerce öğretmen işsiz beklerken okullarımızda öğretmen açığı oldukça fazladır. CHP’nin taşeron ve sözleşmeli çalışanları kadroya alacağı açıklamaları karşısında, AKP iktidarının sözleşmeli öğretmenleri kadroya almak zorunda kalması sorunu çözmeye yetmemiştir. Çok düşük ücretlerle, iş güvencesiz ücretli öğretmen çalıştırılması tüm hızıyla sürmektedir. Atanamayan öğretmen sayısı 300 bine dayanmıştır. Çağdaş bir toplum olabilmenin ilk adımı öğretmenlerimizin tüm sorunlarının çözülmesi ile mümkündür.

“CHP KDZ. EREĞLİ İLÇE ÖRGÜTÜ OLARAK,

Ücretli öğretmenliğin kaldırılması, tüm öğretmenlerin kadroya alınması, işsiz öğretmen bırakılmaması, öğretmenlerin grevli-toplu sözleşmeli özgür sendikal haklara kavuşması, eğitim politikalarının belirlenmesinde öğretmenlere söz hakkı verilmesi mücadelesinde öğretmenlerimizle birlikte olduğumuzu bir daha vurguluyoruz. Büyük Önder Atatürk’e 86 yıl önce verilen başöğretmenlik ünvanı nedeniyle öğretmenler günü olarak kutladığımız bu günde Başöğretmenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ile anar tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar saygılar sunarız.
 

“GENEL MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI (GMİS) YÖNETİM KURULU”

“Öğretmenlik dünyanın en kutsal mesleğidir. Öğretmenlik, hayatın her anında ve her alanında insana görev ve sorumluluklar yükleyen, mesai sınırlarını aşan, emeklilik döneminde bile topluma örnek olmayı gerektiren seçkin bir meslektir. Hepimizin değerli öğretmenlerimize karşı borcumuz ve sorumluluğumuz var.Ülkemizin ve dünyanın geleceğini şekillendiren öğretmenlerimizin ekonomik ve sosyal sıkıntılarını çözmek, onların daha sağlıklı koşullarda görev yapmalarını sağlamak zorundayız.Çünkü, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirme gayreti gösteren bütün öğretmenlerimize gösterdikleri özveri için çok şey borçluyuz.Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, öğretmenlerimizin sendikal mücadelesine destek olduk ve bu desteğimizi sürdüreceğiz.Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm öğretmenlerimizi sevgi, saygı ve şükranla anıyoruz”.

“ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI KDZ. EREĞLİ ŞUBESİ “

“Öğretmenlerimizi sadece bugün değil, aslında yılın her günü, belki ömrümüzün her anında hatırlar, yad ederiz. Çünkü öğretmenlik dünyadaki en onurlu mesleklerin başında gelir. Dünyanın her yerinde öğretmen saygıdeğerdir. Ama bizim kültürümüzde, değerlerimizde, makam olarak çok daha farklı bir saygıya ulaşmıştır. Mensubu olduğumuz dinin önderi Hz. Peygamberin, ´İlim öğrenmek kadın, erkek her Müslüman´a farzdır´ hadis-i şerifi, yine Hz. Ali´nin ´Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum´ sözleri, eğitime ne kadar önem verildiğinin yalnızca birkaç işaretidir
 

“KOZLU BELEDİYE BAŞKANI ERTAN ŞAHİN”

“Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul etmesinin 86. yılını coşku ile kutluyoruz. Başöğretmen Atatürk, Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir ve öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Cumhuriyet sizden, fikren, ilmen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister” sözleriyle, öğretmenlere olan güvenini ifade etmiş ve onları onurlandırmıştır. İnsanlığın en kutsal mesleklerinin başında gelen öğretmenlik, insanı işleyerek, hayata hazırlayarak şekil verme sanatıdır. Öğretmenlerimiz geçmişte ve bugün de gelişimin ve ileri medeniyetler seviyesine yürümenin anahtarı olmuşlardır. Öğretmenlerimizin; çocuklarımızı ve gençlerimizi, bilgi ve becerilerle donatılmış, birlik ve beraberliğimize, milli kültür ve tarihimize bağlı, insanlar arasındaki sevgi, saygı, dostluk ve kardeşlik duygularını aşılayarak ve bütün olumsuzluklarla mücadele edecek güçte ve kabiliyette yetiştireceklerine inanıyor ve kendilerine duyulan bu güven ve inancın karşılığını layığı ile yerine getirdiklerinden kuşku duymuyoruz. Çocuklarımızın ve gençlerimizin yetişmesinde en büyük katkıyı sağlayan öğretmenlerimize minnettarlığımız büyüktür. Her zaman doğruyu, iyiyi, güzeli öğreten, aydınlık geleceğimizin teminatı çocuklarımızı ve gençlerimizi sevgiyle, fedakârlıkla, büyük bir sabır ve özveri ile yetiştiren öğretmenlerimizin ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, başta Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canlarını vermiş tüm öğretmenlerimizi minnetle, şükranla ve rahmetle anıyorum. 
 
 
YAZICIOĞLU ŞİRKETLER GRUBU YÖNETİM KURULU BAŞKANVEKİLİ İRFAN YAZICIOĞLU

Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli, saygın bir meslektir. İdealini ve heyecanını daima taze tutan kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde Ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir.Bu duygu ve düşüncelerle; başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Doğruyu, güzeli, iyiyi, her alanda yeniliği ve yenileşmeyi savunan gerçekleri anlatan, milli birlik ve beraberliğimizin teminatı, geleceğin ışık saçan aydınlık nesillerini yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü´nü kutluyor, sağlık ve esenlik içerisinde sevdikleriyle birlikte daha nice yıllara ulaşmalarını diliyorum.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2014, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER