24 Kasım Öğretmenler Günü Zonguldak’ta kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Zonguldak’ta tören düzenlendi.

24 Kasım Öğretmenler Günü Zonguldak’ta kutlandı
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Zonguldak’ta tören düzenlendi. 
Zonguldak Valiliği önünde düzenlenen törene Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Necmi Topuz, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altın, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan programda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile program sona erdi.
Programın ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde program düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Zonguldak Vali Vekili Hüseyin Ergi, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Necmi Topuz, Zonguldak İl Jandarma ve Alay Komutanı Albay Haluk Selvi, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Altın, Zonguldak Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek yaptı. Özbek, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekerek şöyle dedi:
24 Kasım Öğretmenler Günü´nü mutluluk içinde kutluyoruz. 24 Kasım tüm öğretmenlerin şeref günüdür. Her mesleğin kendine özgü bir takım özellikleri vardır. Fakat öğretmenlik bu mesleklerin içinde ayrı bir anlam taşımaktadır. Çünkü o, bütün mesleklerin anası sayılmaktadır. Bütün meslekler bu anadan doğar, gelişir ve şekil alır. Kısacası en kutsal meslek öğretmenliktir. Öğretmenler insanlığın şeref tacıdır. Toplumu iyiye, güzele ve doğruya yönelten, yarının, aydın gencini yetiştiren ve ona şekil veren öğretmenlerdir. Onlar çevrelerini aydınlatırken kendileri de bir mum gibi yavaş yavaş erirler. Ama bundan gocunmazlar. Çünkü önemli olan kendileri değil yüklendikleri görevin büyüklüğü ve önemidir.
Program, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından ödül töreni ve müzik dinletisi ile devam etti. Programda resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi. Emekli öğretmenlere plaket takdimi ile süren program adaylığı kalkan öğretmenlerin yemin töreni ile son buldu.
Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER