3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI

3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI
gundemeregli.com-3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi, Zonguldak Valiliği önünde tören düzenledi.
Törende, Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, Zonguldak Atatürk Anıt’ı önüne çelenk sunumu gerçekleştirdi.
Törene, Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, MHP Zonguldak Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, Sakatlar derneği üyeleri katıldı.
Törende, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin, “Birleşmiş Milletlerin ilan ettiği 3 Aralık tarihi, ‘eşitsiz ve ayrımcı uygulamalara son verin’ diye haykırdığımız, duyan, gören, algılayanlara ‘var olduğumuzu’ anlatabilmeye, gösterebilmeye çalıştığımız bir gündür. Uluslararası sözleşmeler onaylanıyor. Bir hakkı kullanabiliyorsan, ona erişebiliyorsan insan için bir değeri vardır. Ancak ülkemizin gerçeği değişmiyor. Haklara erişimin önü bir türlü açılamıyor. Bu nedenle de engelliler sahip olduğu hakları ne yazık ki yıllardır kullanamıyor. Biz özel bir şey değil, herkes gibi yaşamak istiyoruz. Bizler devletten, yerel yönetimlerden aslında çok özel şeyler beklemiyoruz. Anayasamızda yazdığı gibi herkesle eşit koşullarda olmak istiyoruz” dedi. Ardından düzenlenen tören sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2013, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER