3 yıl aradan sonra

Alaplı Devlet Hastanesi Doğum servisinde 3 yıl sonra ilk doğum gerçekleşti.

3 yıl aradan sonra

Alaplı Devlet Hastanesi Doğum servisinde 3 yıl sonra ilk doğum gerçekleşti.

Alaplı Devlet Hastanesi Başhekim Kadın Doğum Doktoru Ahmet Çoşkan, yaptığı açıklamada, Devlet Hastanesinde göreve başlar başlamaz doğum servisini tekrar faaliyete geçirdiklerini söyledi. 3 yıl sonra normal bir doğum gerçekleştirdiklerini ve bebeği çok sağlıklı olduğunu ifade eden Çoşkan, şöyle dedi:

“Alaplı Devlet Hastanesinde Başhekim olarak göreve başlar başlamaz doğum servisimizi faaliyete geçirmek için çalışma başlattık. Kısa sürede doğum servisimizi yeniden düzenleyerek, dün gece 266 gram ağırlığında çok sağlıklı bir kız bebeği dünyaya geldi. Ailemiz dış hastanelere de gitti. Bize güvendiler ve bebeklerinin Alaplı’da doğmasını istediler. 3 yıl sonra bizlerde Alaplı’da bir doğum gerçekleşmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Servisimiz en model hastanelerdeki doğum servisleri standartlarındadır. Artık kadınlarımız doğum yapmak için başka ilçelere gitmelerine gerek kalmayacak.”

Doğum servisinde aileyi ziyaret eden Ak Parti Alaplı Kadın Kolları Başkanı Sema Uzun, Bundan böyle ilçemiz bebeklerinin nüfus cüzdanlarında doğum yeri Alaplı yazacağını belirterek, “Alaplı’da yaşayan ailelerimiz devlet hastanesinin olanaklarının yetersiz olmasından dolayı bebeklerini dünyaya getirmek için Ereğli İlçesindeki Hastanelere gitmek zorunda kalıyorlardı. Artık doğumlar ilçemizde yapılacak” diye konuştu.

Alaplı’da doğum yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu anlatan Rabia Yenaygün de, “Alaplı Devlet Hastanesinde doğum servisi olmadığı için aileler Ereğli’ye gidiyordu. Bizde ilk başlarda Ereğli doğum yapmayı planlıyorduk. Ancak Alaplı Devlet Hastanesinde doğum yapıldığını duyunca buraya geldik ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirdim. Doktoruma ve hemşirelere çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2014, 08:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER