30 YILDIR BUGÜNÜ BEKLİYORDU

30 YILDIR BUGÜNÜ BEKLİYORDU

gundemeregli.com-Alaplı İlçesi Alioğlu köyünde Doğuştan görme, konuşma ve yürüme engelli İlhan Taşdelen 30 yıllık hayalinde geçte olsa kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.  Hayatın gerçek anlamını 30 yıl sonra anlayan Taşdelen hayatında ilk kez tekerlekli sandalye sahibi olmanın mutluluğuna yine kendisi gibi engelli olan büyükleri sayesinde yıllar sonra ulaştı.  Taşdelen’in bu sandalye sayesinde 30 yıllık ev esareti de mutlu sonla bitmiş oldu.

Alaplı ilçesine bağlı Alioğlu köyünde doğuştan engelli doğan Taşdelen ailesinin imkânsızlıkları sebebiyle evde yatağa bağlı olarak 30 yıl yaşadı.  Çocuklarına tekerlekli sandalye alacak imkanı bulunmayan aile çocuklarının bu sıkıntısını tüm girişimlerine karşın gideremedi.

Taşdelen ailesinin durumunu öğrenen Anadolu Engeliler Derneği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut kolları sıvayarak, harekete geçti.

Doğuştan yürüme ve bedensel engelli Taşdelen’in 30 yıllık hayalindeki tekerlek sandalyesine kavuşması için hayırsever vatandaşların desteğini istedi.

Korkut bu duyarlılığı ile hayırseverlerin desteği ile alınan tekerlekli sandalyeyi Taşdelen ailesine beraberindeki diğer engelli üyeleri ile birlikte teslim etti.

Engelli Taşdelen’in mutluluğu görünmeye değerdi.

------Alaplı İlçesi Alioğlu köyünde doğuştan görme, yürüme ve konuşma engelli olan 30 yaşındaki İlhan Taşdelen tam bir insanlık dramı yaşanıyor. Baba Şeref Taşdelen (60), yaptığı açıklamada, oğlunun doğuştan yürüme ve görme engelli olması nedeniyle sokakta arkadaşlarıyla gezip oynayamadığını söyledi.

Oğlunun 30 yıldır engeli nedeniyle dışarı çıkmak istemediğini ifade eden Taşdelen, şöyle konuştu:

“Oğlum doğuştan görme, yürüme ve konuşma engelli. 7 yaşında engelli okullarına yerleştirmek istedim. Oralarda eğitim almasını arzu etmiştim ancak gittiğimiz okullar oğlumu kabul etmedi. Ben de çocuğumu evime götürdüm. Evde annesiyle zaman geçiriyordu. Dışarı çıkmak istemiyordu. Çıkardığımız zaman da sırtımıza alıp gezdirebiliyorduk. Maddi durumumuz olmadığından sandalye alamamıştık. Anadolu Engelliler Derneği, tekerlekli sandalye ihtiyacımızı öğrenmiş. Dernek, bizle irtibata geçerek tekerlekli sandalye temin ederek çocuğumuzu sokakta gezdirebileceğimizi söyledi. Dernek, hayırseverlerin de desteğiyle alınan tekerlekli sandalyeyi bize teslim etti. Oğlumu 25 yıl sonra tekerlekli sandalyeyle rahatça sokakta gezdirebileceğim.”

Korkut ise Taşdelen’in tekerlekli sandalye ihtiyacını öğrenmelerinin ardından çalışmalara başladıklarını belirterek, “Hayırseverlerin bağışladığı tekerlekli sandalyeyi Taşdelen ailesine hediye ederek kardeşimizin hayatını kolaylaştırmak istedik. Sandalye sayesinde İlhan Taşdelen, güneşin ve güzel havanın tadını çıkartabilecek” diye konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2014, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER