30 yıllık mobilya ustasına ahilik ödülü verildi

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, 1982 yılından bu yana mobilya sektöründe faaliyet gösteren Orhan Durusoy ustaya Ahilik Haftası dolayısıyla ödül verildi.

30 yıllık mobilya ustasına ahilik ödülü verildi
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde, 1982 yılından bu yana mobilya sektöründe faaliyet gösteren Orhan Durusoy ustaya Ahilik Haftası dolayısıyla ödül verildi.
Çaycuma ilçesinde 30 yıldan bu yana mobilya, ağaç, dekorasyon ve plastik doğrama işleri ile uğraşan Orhan Durusoy’a Çaycuma Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Hayri Kandemir tarafından onur ödülü takdim edildi. Kayıkçılar köyü’nde faaliyetini yapan Orhan Durusoy için dükkanın bulunduğu alanda ödül töreni düzenlendi. Ödül takdim töreni öncesi konuşma yapan Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, “Ahilik kutlamaları haftasında Çaycuma Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıtlı olan Orhan Durusoy ustamızın 37 yıldır ilçemizde faaliyetlerini mobilya, dekorasyon ve plastik doğrama, ağaç işleri ile ilgili olarak yürütüyor. Düne kadarı burada sayısız usta ve kalfa yetiştirdi. Kendisinden aldığımız bilgiler doğrultusunda bugüne kadar işvereninden 3 işçi emekli oldu. Şuanda da 8 sigortalı işçisi bulunmaktadır. Zaman zaman da yine ilçemizde bulunan meslek yüksek okulunda okuyan öğrencilerimizi de stajyer olarak burada iş üretiyor. Çaycuma esnaf ve sanatkarlar odası olarak bizlerde ustamızın bugüne kadar Çaycuma da Ahilik ilkelerine uygun olarak şartlarını yerine getirmiş 30’a yakın usta, sanatkar ve kalfa yetiştirmiş, Zonguldak Esnaf Odaları Birliği’ne ilçemizden Orhan ağabeyin ismini Ahilik ile ilgili gönderdik. Çaycuma’mızda yönetim kurulumuzun kararıyla Orhan Durusoy ağabeyimiz şartlarda en iyi kendisi çıktı. Manevi değeri çok büyük olan Ahilik onur ödülünü kendisine sunmamız beklide hayatında alabileceği ödüllerden biri olduğunu düşünüyorum. Bu ödülü de kendisine sunmaktan onur ve gurur duyuyorum.” diye konuştu. Ahilik Haftası dolayısıyla ödüle layık görülen 30 yıllık Orhan Usta’nın bu zamana kadar işvereninden 3 işçinin emekli olduğu, 8 işçinin sigortalı olduğu ve yine ilçede olan Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Meslek Yüksekokulu’nun Mobilya Dekorasyon bölümünde okuyan öğrencilerin işverenine gelerek burada stajyer olarak iş yaptığı kaydedildi. Öte yandan Orhan Durusoy’un bu zamana kadar banka ve kurumlara da hiç borcu olmadığı da belirtildi.
Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2014, 08:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER