4 BİN AİLEYE 4 BİN TON KÖMÜR

4 BİN AİLEYE 4 BİN TON KÖMÜR

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) aracılığı ile ihtiyaç sahibi 4 bin aileye kömür yardımının yapılmaya başlandığı bildirdi.

Edinilen bilgilere göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) belirlediği ihtiyaç sahibi ailelerin kış ayları başlamadan ısınma problemlerini çözmek isteyen Kaymakamlık bu bağlamda kömür dağıtımına başladı.

Belirlenen adreslere kamyonlarla her gün giderek, kişi başı bir tona denk gelen 25 kiloluk paketlerde üzerinde “satılmaz yazılı” torbalarda kömür dağıtımını yapan görevliler vatandaşın ısınma sorununu çözmeye çalışıyor.

Aracın önünde yazan “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (SYDV) kömür dağıtım aracıdır” yazısı ile dolaşarak tespit edilen evlere giden görevliler imza karşılığında kömürleri teslim ediyorlar. Evde bulunamayan ihtiyaç sahiplerine ise bizzat kendilerine teslim edilmesi kararı ile kömür evde oldukları bir dönem veriliyor.

Şuana kadar 500 aileye 500 ton kömür dağıtımı yapan Kaymaklığın verdiği kömürün dağıtımı tüm hızıyla sürerken kış süresince yakacak olan vatandaşlar Kaymakamlığa teşekkür ederken, her yıl kömürlerini düzenli olarak aldıklarını ifade ettiler.

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2013, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER