40 YILLIK YARDIM GELENEĞİNİ DEVAM ETTİRDİ

Kdz Ereğli Verem Savaş Derneği tarafından kırsal kesimde yardıma muhtaç ailelere kumanya yardımında bulunuldu.

40 YILLIK YARDIM GELENEĞİNİ DEVAM ETTİRDİ
gundemeregli.com
-Kdz Ereğli  Verem Savaş Derneği tarafından kırsal kesimde yardıma muhtaç ailelere kumanya yardımında bulunuldu.
Kdz. Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan 40 yıldır her Ramazan ayında kırsal bölgedeki fakir ailelere yaptığı kumanya yardımlarını bu senede gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Hasan Erdoğan Yar-Kim firmasından aldığı yaklaşık 200 kadar kumanya paketini Derneğin Genel Sekreteri Muhittin Özdemir ile birlikte gezici röntgen aracıyla Ereğli ve Alaplı’nın köylerindeki yardıma muhtaç ailelere dağıtıldı.
 
40 YILLIK YARDIM GELENEĞİ
 
Yardımlara Alaplı ilçesine bağlı Çay Köyü’nden başlayan Erdoğan daha sonra Yenidoğanlar, Osmanlar ve Süleymanbeyler Köyü’nde yaklaşık 100 aileye kumanya yardımında bulundu.
Dernek Başkanı Hasan Erdoğan 40 yıl önce başladıkları bu gönüllü hizmet yarışını bu yılda sürdürdüklerini belirterek, yaptıkları etkinliklerin kendileri için artık yaşam biçimi haline geldiğini söyledi. Ereğli Verem Savaş Derneği olarak ilçeye şu ana kadar Verem Hastanesi, Sağlık Meslek Lisesi, 32 Derslikli Süleyman Demirel İlköğretim Okulu, Subaşı Camii gibi bir çok eserin kazandırdıklarını belirten Erdoğan, tüm bunların yanı sıra Alaplı ve Ereğli’de evi olmayan iki aileye de ev yaparak içerisindeki tüm eşyalarına varıncaya kadar aldıklarını söyledi. Erdoğan konuşmasında “Biz 40 yıldır bu bölgelerde veremle mücadele ediyoruz. Derneğimiz bu arada köylerde yapılan verem taramaları neticesinde gezerken gördüğümüz insanlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye yönelik proje ve çalışmalarımız olmuştur. Bunların içinde evi yananların, evi yıkılanların evleri yapılmıştır. Biz bunları gittiğimiz yerlerde devlet millet işbirliği çerçevesinde yapıyoruz. Bu hizmetlerimiz devam ediyor.
EREĞLİ VE ALAPLI’DA 1,5 TON GIDA YARDIMI
 
Bizim için insana hizmet ibadettir. Biz sadece bu yıl değil uzun yıllardır da bu çalışmalarımız sürüyor. Yardımlarımız Ramazan ayına özgüde değil. Yılın değişik zamanlarında gerek verem tarama çalışmalarımız ve gerekse yardıma muhtaç insanlarımıza kumanya yardımlarında bulunuyoruz. Bu yıl halkımıza 1,5 ton gıda dağıtıyoruz. Gıdanın yanında ailelerimize 14 yıldır benimde çalıştığım Yar-Kim Kimya Sanayi tarafından temizlik malzemesi yardımı da yapıyoruz. Ben buradan Yar-Kim Kimya Genel Müdürü ve Yüksek Kimya Mühendisi Murat Şengönül beye bu dağıttığımı gıda ve temizlik maddelerini temininden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
“FAKİR BABASI ERDOĞAN”
Yapılan yardımlardan dolayı Ereğli Verem Savaş Derneği Başkanı Hasan Erdoğan’a teşekkür eden Alaplı Çay Köyü Muhtarı Ahmet Akgül, Erdoğan’ın fakir babası olduğunu ifade etti. Akgül konuşmasında şunları söyledi; “Her sene olduğu gibi çok değerli Verem Savaş Derneği Başkanımız Hasan Erdoğan ailesiyle beraber her sene köyümüze fakir fukaraya erzak dağıtmak için yola çıkmışlardır. Dağıtmasına da devam etmesini diliyorum. Allah razı olsun diyorum. Hayırlı olsun diyorum. Bu evi de onun sayesinde buraya kurduk. Sağ olsun var olsun. Fakir babası olduğunu ben her zaman söylemişimdir. Allah razı olsun kendisinden ve ailesinden.”
Ereğli Verem Savaş Derneği tarafından yıkılan evleri 2010 yılında yeniden yapılan Şeife Demircan ise “Hasan ağabey böyle her sene ramazanlarda geldiği için çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun” dedi.
Kdz. Ereğli Yenidoğancılar Köyü Muhtarı ile diğer köylerdeki vatandaşlar yapılan yardımlardan dolayı Ereğli Verem Savaş Derneği’ne teşekkür etti.
Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2014, 10:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER