5 Bin kişiye Aşure dağıtıldı

5 Bin kişiye Aşure dağıtıldı

5 Bin kişiye Aşure dağıtıldı
Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde pişirilen aşure, vatandaşlara ikram edildi.

Ereğli Belediyesi’nce Devrim Bulvarı Abdi İpekçi Sergi Salonu önünde düzenlenen etkinlikte, 10 kişilik belediye personelinin 2 günde Belediye Yemekhanesi’nde 5 bin kişiye yaptığı kazanlarca aşurenin dağıtımı gerçekleştirildi.
Ereğli Belediye Başkan Yardımcı Ayhan Atay, aşure dağıtımı öncesi yaptığı konuşmada, herkesin, çevresindekilere iyilik yapması gerektiğini söyledi. Günün ise İslam tarihi açısından önemli olduğunu hatırlatan Atay, şöyle dedi:
“Muharrem Ayı’nın ve Aşure Günü’nün, inanç tarihimizde önemli bir yeri vardır. 10 Muharrem Günü, dinler tarihinde kutsal bir gündür. Bugün, peygamber efendilerimiz ve onlara inanlar, çok büyük sıkıntı, zulüm ve baskılardan kurtulmuşlardır. Yeni ve güzel başlangıçlara, büyük ilahi lütuflara ermişlerdir. Atamalarımız bize miras bıraktığı aşure tatlılarını bolca yaparak eş ve dosta ikram edelim. Komşuluk ve akrabalık bağlarımızı geliştirelim. Ayrılık yapmadan her kese iyilik yapmanın, faydalı olmanın, güzel ahlakı geliştirmenin yolunu arayalım.”

Konuşma öncesi dualar okundu, ilahiler söylendi. Atay, üzerine Türk Bayrağı motifi yapılmış iki kazanda bulunan aşureyi plastik tabaklara koyarak dağıtım yaptı.
Uzun kuyrukların oluştuğu etkinliğe bazı belediye başkan yardımcıları, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2016, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER