7 Engellelinin yüzü güldü

7 Engellelinin yüzü güldü

7 Engellelinin yüzü güldü
 
Kdz.Ereğli´de ki ihtiyaç sahip 7 engelli için bağış yapılan tekerlekli sandalyeler, ‘köçek dansı’ eşliğinde teslim edildi. Fiziksel Engelliler Derneği ikinci  Başkanı Sonay Aral, Balı Mahallesi’nde ki dernek binasında düzenlenen törende gazetecilere yaptığı konuşmada, 7 engellinin daha tekerlekle sandalyeye kavuştuğunu söyledi. Aral, engellilere ‘acımak’ yerine onlara imkan tanınmasının doğru bir yaklaşım olacağını ifade ederek şöyle konuştu: “94 köy ve ilçe merkezlerimizle birlikte derneğimize kayıtlı 2 bine yakın engelliye eğitim, mesleki rehabilitasyon, istihdam ve rehberlik hizmeti veren derneğimiz, bugün hayırseverlerin katkılarıyla, 7 engelliyi daha tekerlekli sandalye ile buluşturmanın sevincini yaşıyor. Bu vesile ile kamuoyundan, engelliler konusuna duyarlı olmalarını, engellilere acımak yerine imkan tanımalarını istiyoruz.” Tekerlekli sandalye alanlardan İpek Demirtaş, uzun zamandır bu anı beklediğini dile getirerek, diğer 6 engelli ile birlikte, bağışta bulunanlar ile dernek yönetimine teşekkür etti.
 
GURUP ŞENLENDİRİCİ, ENGELLİLERİ ŞENLENDİRDİ
 
Kendilerine ‘şenlendirici’ adına veren roman vatandaşlardan oluşan müzik gurubu, törenin başında ve sonunda, katılımcılara neşeli anlar yaşattı. Gurup üyesi bir köçek, cümbüş, klarnet ve davul çalan diğer gurup üyesi arkaşlarının söylediği “Kabdaş’ın altı bayır” türküsü ile dakikalarca dans etti. Bir engellinin de söylediği türküyle katıldığı eğlenceye, tekerlekli sandalyelere kavuşan engelliler de alkışlarda tempo tuttu.
 
İSİMLERİ AÇIKLANMADI
 
Öte yandan, Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, iki bağışçının İstanbul’da yaşadıklarını, isimlerinin ise bilinmelerini istemediklerini söyledi. Şentürk, 15 yıllık dernek faaliyetleri boyunca engellilere, akülü ve tekerlekli olmak üzere yaklaşık 600 sandalye verildiğini kaydetti.
Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2016, 12:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER