76.Yılında Milletçe Saygı ile Anıyoruz

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kdz.Ereğli Şubesi Başkanı Mehmet Gencer Kamiloğlu, Ulu Önder Atatürk´ün ölümünün 76. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

76.Yılında Milletçe Saygı ile Anıyoruz

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kdz.Ereğli Şubesi Başkanı Mehmet Gencer Kamiloğlu, Ulu Önder Atatürk´ün ölümünün 76. yılı nedeniyle yayımladığı mesajda Atatürk, İstiklal Savaşını zafere ulaştıran eşsiz bir komutan, dahi bir devlet adamı, büyük bir lider olarak, insanlık tarihine damga vurmuş istisna şahsiyetlerden birisidir” ifadelerini kullandı.

Mehmet Gencer Kamiloğlu,10 Kasım nedeniyle yayımladığı mesajda, Atatürk´ün ebediyete intikalinin 76. yıl dönümünde milletçe, saygı ve rahmetle anıldığını belirterek, Atatürk´ün öngörüleri, reformları ve yaptıklarıyla sadece milletinin kaderini değil dünyadaki dengeleri de değiştirdiğini, ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, diplomaside ve siyasetteki vizyonuyla dünyanın saygısını kazandığını kaydetti.

Kamiloğlu, Atatürk, İstiklal Savaşını zafere ulaştıran eşsiz bir komutan, dahi bir devlet adamı, büyük bir lider olarak, insanlık tarihine damga vurmuş istisna şahsiyetlerden birisidir. Hayatını ülkesine adayan Atatürk cesur bir eylem adamıdır. Savaş meydanlarında askeri dehası, siyasette demokratik vizyonuyla Türkiye´nin ufkunu açmıştır. Ülkemizi muasır medeniyetler üzerine çıkarma hedefini koyup, geleceğin güçlü Türkiyesini kurmak için var gücüyle çalışmış ve bu yolda kararlılıkla yürümüştür.

Dünyanın gittiği istikameti iyi okuyan ve halkın kendi kaderini belirleme hakkına sonuna kadar inanan Atatürk, Cumhuriyet rejimiyle demokratik bir yönetime geçişin temellerini atmıştır. Milli egemenliğe dayanan, itibarlı, demokratik ve güçlü bir Cumhuriyetle; üreten, kendisine güvenen ve geleceğini inşa eden bir toplum oluşturulması amaçlanmıştır. Atalarımızın bizlere mirası bu cennet vatanı daha yükseklere taşımak, halkımızın refah seviyesini yükseltmek ve devletimizi dünyanın en güçlü ülkelerinden biri yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü, O´nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2014, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER