“81 İLİN VALİSİNE GENELGE”

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mursel Akçay ve parti mensupları ile birlikte Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası çerçevesinde kentin en büyük halk pazarı olan cumartesi kapalı semt pazarını gezdi.

“81 İLİN VALİSİNE GENELGE”
gundemeregli.com-Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kağan Köksal, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, AK Parti İl Başkanı Mursel Akçay ve parti mensupları ile birlikte Cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası çerçevesinde kentin en büyük halk pazarı olan cumartesi kapalı semt pazarını gezdi. Pazardaki ürünlerin yerli ve fiyatların normal olduğunu söyleyen Atalay, zaman zaman yapılan ikramlardan da tattı. Bakan Atalay’ın tükürük köftesi ikram eden bir köftecinin, Tükürüklü mü? sorusuna, Tam tükürüklü cevabını vermesi kahkahalara neden oldu. Köftenin tadına bakan Atalay, pazarda satılan tükürük köftesinin çok lezzetli olduğunu ve lokantalarda bulunmayacağını söyledi.

SURİYELİ DİLENCİLER

Pazarcı esnafı ve halk ile bir süre sohbet ederek seçim çalışmalarından bahseden Atalay, daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bakan Atalay, bir gazetecinin Suriyeli dilencilerin kamplara toplanmasına ilişkin soruya, konunun yanlış anlaşıldığını belirterek şu cevabı verdi:

“Suriyeli kardeşlerimizi cami önlerinde dilencilik yaparken görünce üzülüyoruz. O misafirlerimize diyoruz ki, ‘Kamplarımızda yer var, kamplarımız daha rahat, bütün ihtiyaçlarınız karşılanıyor.’ Valilerimizden de ricamız o yönde oldu. Bu tür görüntüler Suriyeliler için iyi değil, sanki Türkiye’ye gelince ihtiyaçlarını karşılamıyoruz gibi anlama geliyor ama biz elimizden geleni yapıyoruz. Kamplarımızda da yerimiz var. Dolayısıyla, ’Çok zaruri ihtiyaçları olanları kamplarımıza gönderebilirsiniz’ diyoruz. Yoksa hepsi kamplara gidecek gibi bir anlam çıkarmamak lazım burada. İhtiyacı olanlara bizim kamplarımızda yerlerimiz var. Bunu hem Suriyeli misafirlerimize hem de valilerimize, kaymakamlarımıza duyurmuş oldum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2014, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER