91.yılı törenlerle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Tüm yurtta olduğu gibi Kdz. Ereğli’de törenlerle kutlandı.

91.yılı törenlerle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Tüm yurtta olduğu gibi Kdz. Ereğli’de törenlerle kutlandı.

Karaman’ın Ermenek İlçesindeki kömür ocağında su kaynağının patlaması sonucu meydana gelen kaza dolayısıyla Tüm yurtta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları iptal edildi. Sadece Törenler düzenlendi.Dün (Salı) Atatürk Anıtı önünde yapılan çelenk koyma töreninin ardından Bayram kutlama programı Bugün (Çarşamba) Atatürk Bulvarı Cumhuriyet Alanı sahil Bandı’nda Kdz. Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan ve Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr. Hüseyin Uysal askeri araç üzerinde halkı selamlamasıyla başladı.İstiklal marşının okunmasının ardından Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapan Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay,” Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını vatan savunmasında tüm varlıkları ile mücadele eden Kahraman şehit ve gazilerimiz önünde saygı ve minnetle eğiliyorum” dedi.
 
 

BU ÜLKEYİ DEĞİŞTİRECEK HAREKETLERE KARŞI KARANLIKTA MÜCADELEYİ SÜRDÜRMELİYİZ, MİLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ GELECEĞİMİZİN YÖNÜNDEN YAŞAMSAL BİR ÖNEMDİR

 
Bu anlamlı günde Milletin, Uygar dünyada hak ettiği yeri almasını sağlayan Cumhuriyet ve onun kurucusu eşsiz Önder Mustafa Kemal Atatürk’e bağımsız ve özgür ,ülkesini seven, onu yaşatmayı ve korumayı amaç edinen kuşaklara sahip olmanın gururunun yaşandığını belirten Kaymakam Çay şunları söyledi; “Tarih boyunca birçok devlet kuran Büyük Türk milleti Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde girdiği milli mücadele sonucunda kurtuluş savaşından muzaffer olarak çıkmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini Kurmuştur. Türk Milletinin Tarih sahnesinde yeniden dirilişinin simgesi olan Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 91.yılında Devlet ve Millet olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizi yine onun hedefi olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartma azim ve karalığı içerisindeyiz. Cumhuriyet İradesi herkesi kucaklamış Tüm yurttaşlara temel hak ve özgürlüklerin güvence altına alınmış çağdaş hukuk düzeni kurulmuş devlet ve toplum yapısında çağdışılığına son verecek yapılanmalar hızlı hayata geçirilmiştir. Yaşayan böyle yüksek bilince ulaşan yurttaş olmanın erdemini yaşayan uygar dünyanın değerleriyle karışan Tüm çocukları ülkesinin yarınlarını inşaya koyulmuşlar ve Tüm dünyayı hayretler içinde bırakan bir dönüşüm gerçekleştirmişlerdir. Atatürk’ün manevi mirası olarak akıl ve bilimle hareket edip onun en büyük eseri olan teminatı Cumhuriyetimizi korumalıyız, Atatürk ile ve inkılâplarını ve devletimizin değiştirilmez niteliklerini yolumuzu aydınlatmaya sonsuz dek sürdürmeliyiz. Bu ülkeyi değiştirecek hareketlere karşı karanlıkta mücadeleyi sürdürmeliyiz, mili birlik ve beraberliğimiz geleceğimizin yönünden yaşamsal bir önemdir. Ülkemizin birlik ve beraberliğini yok etmeye toplumsal yaşamı ve devletimizin niteliklerini değiştirecek çağ dışı bir yönetime sürüklemeye ülkemiz demokrasisini ortadan kaldırmaya yönelik hareketlere karşı yürüttüğümüz mücadele adıdır Cumhuriyet, Bu tarihi gün dolayısıyla Cumhuriyetimizin kurucusu Başta büyük önder devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal eden devlet adamlarımızın dökülen kanlarıyla bu toprakları bize bizlere vatan yapan, vatanın ve milletinin bölünmez niteliği içinde can veren Tüm aziz şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyor kahraman gazilerimize en derin şükranlarımızı sunuyor. Tüm Kdz. Ereğli Halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Diğer yandan İlçede bulunan okullarda, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verilirken,Cumhuriyet Bayramı etkinliği, sivil ve askeri erkânın yer alacağı geçit töreni ile son buldu. Törene Kdz.Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay,Karadeniz Bölge ve Garnizon komutanı Tuğamiral Hasan Doğan,Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal,Kdz.Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Temel,Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof Dr Ali Azar,Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen,İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz,Kdz.Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Tayyar Kartal,AK Parti Kdz.Ereğli İlçe Başkanı M. Fatih Çakır,Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal,AK Parti ve CHP’li belediye meclis üyeleri,Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda öğrenci öğretmen ve vatandaş katıldı.



Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2014, 12:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER