Abdi Köyü Bunu 4 yıldır yapıyor

Kdz. Ereğli İlçesine bağlı Abdi köyü Minatlı ,(Tepeören )Mahallesi sakinleri her Pazar akşamı ’ Gönülden Gönül’e Hak sohbetleri ’’ ile bir araya geliyor.

Abdi Köyü Bunu 4 yıldır yapıyor

Kdz. Ereğli İlçesine bağlı Abdi köyü Minatlı ,(Tepeören )Mahallesi sakinleri her Pazar akşamı ’ Gönülden Gönül’e Hak sohbetleri ’’ ile bir araya geliyor. Mahalle sakinleri Birlik beraberliği pekiştirmek adına her Pazar akşamları toplanarak, Köy İmam-Hatibi Ersel Buran önderliğinde akılda kalan dini soruların cevaplanmasının yanında köy ve diğer köylerin sorunları ile ilgili konuların çözümü konularının da koşulduğu toplantıda bir araya geliyor.7’den 70’e herkesin katıldığı toplantı ile ilgili bilgiler veren Camii-İmam-Hatibi Ersel Buran şunları kaydetti; “Abdi köyü Minatlı( Tepeören ) Mahallesi Camiimizin alt katında her hafta pazar gecesi ’’ Gönülden Gönül’e Hak sohbetleri ’’ adı altında gerçekleştirdiğimiz toplantılarda ki amacımız; Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu (zümer 9) ayet-i kerimesi ile, ilim öğrenmek kadın-erkek her Müslüman’a farzdır hadis-i şerifi ışığında yüce dinimizin güzelliklerini öğrenmek, biliyorsak tekrar edip hatırlatmaktır. Diğer bir husus, yaşlısıyla genciyle bir araya gelerek zaten var olan (ancak günümüz şartlarında unutulmaya yüz tutmuş olan) sevgiyi, muhabbeti ve kaynaşmayı en üst seviyeye çıkarabilmektir. Zira gündüzleri herkes iş güç derken yoruluyor, akşamları da yorgunluktan ve belki de oturup sohbet edebileceğimiz başkaca (kahvehane vs.) bir mekânımız olmayışından dolayı bir araya gelemiyoruz. İşte hem bu boşluğu doldurmak hem dahi kaynaşmayı sağlayabilmek amacıyla dört yıldır bu sohbetlere devam ediyoruz. Sohbet deyince insanlar farklı algılayabiliyor. Dini konudaki sohbetimiz 20-30 dakika aralığında oluyor. Sonra soru-cevap faslı ve ardından çay ikramı ve muhabbete geçiyoruz. Köyümüzün veya bir komşumuzun herhangi bir sıkıntısı var ise çareler üretmeye, derdine derman olmaya gayret ediyoruz, Sohbetlerimize yalnızca mahallemizden değil, diğer komşu mahallelerimizden de katılımlar gerçekleşiyor. Böylece daha fazla kardeşimiz ile hemhal oluyor ve bu kardeşlik tesisi daha da genişlemeye devam ediyor.”dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2015, 16:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Aslan
Ahmet Aslan - 8 yıl Önce

Darısı diğer köylerin başına.Verseler hocamız tebrik ediyorum

yildiray karaca
yildiray karaca - 8 yıl Önce

Basta sayin hocamiz ersan buran a boyle birlik beraberligi aktive ettigi icin sonsuz tesekkurler biz tataristandan takip ediyoruz ve gonlumuZ her daim koyumuzde herkese selam olsun yildiray karaca

SIRADAKİ HABER