´´Bu arkadaşlarımızı Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda istihdam edebiliriz”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldak´ta eylem yapan maden işçileri ile ilgili, “Bu ocak TTK’ya aittir. Uzun süreler çalışmış işçiler vardır. Bu arkadaşlarımızı Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda istihdam edebiliriz” dedi.

´´Bu arkadaşlarımızı Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda istihdam edebiliriz”
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, Zonguldakta eylem yapan maden işçileri ile ilgili, “Bu ocak TTK’ya aittir. Uzun süreler çalışmış işçiler vardır. Bu arkadaşlarımızı Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda istihdam edebiliriz” dedi. 
TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Zonguldak Milletvekili Demirtaş, Zonguldakta eylem yapan maden işçilerinin kavgasının ekmek parası olduğunu ifade ederek, “Arkadaşlarımız 5 aydan beri işsizler, işsizlik kronik bir sorundur. Bundan önce de 3 bin 500 civarında redövans işçisi işlerini kaybetmişlerdir. İşsizlik Zonguldak’ın kanayan yarasıdır. Bu arkadaşlarımız hükümetin yanlış politikalarının kurbanı olmuşlardır. Bu ocak TTK’ya aittir. Uzun süreler çalışmış işçiler vardır. Bu arkadaşlarımızı Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda istihdam edebiliriz. Enerji Bakanımıza sesleniyorum. Bu işçi arkadaşlarımızı Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda istihdam edebiliriz” dedi. 
CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu ise, işçilerin en önemli sorununun iş güvenliği olduğunu söyleyerek, 245 işçinin Türkiye Taşkömürü Kurumu’nun bünyesine geçirilmesini istedi. Turpcu, “İş güvencesinin çözülmesi lazım. 1 milyon ton çıkaramıyoruz. 32 bin ton kömür ithal ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2016, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER