´´Her eyleminiz´in karşısında barış nidaları atarak dimdik duracağız´´

Kdz. Ereğli İlçesinde, 10 Ekim Cumartesi günü Başkent Ankara’da çok sayıda kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırı protesto edildi.

´´Her eyleminiz´in karşısında barış nidaları atarak dimdik duracağız´´



HaberMerkezi-Kdz. Ereğli İlçesinde, 10 Ekim Cumartesi günü Başkent Ankara’da çok sayıda kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırı protesto edildi. İlçeye bağlı Devrim Bulvarındaki Anıt önünde toplanan kalabalık grup, ellerindeki yazılı dövizlerle bombalı saldırıyı Protesto ederek, “10 Ekim’de Ankara’da yaşanan vahşi katliamın sorumlularını uzaklarda aramaya gerek yoktur. 7 Haziran seçimleri sonrasında kışkırtıcı ve saldırgan politikalarını sürdüren, her ağızlarını açtıklarında akan kan ve ölümler üzerinden siyaset yaparak ‘’ oy avcılığı ‘’yapanlar, katliamın asıl sorumlusudur” şeklinde açıklamalarda bulundular.

Gün Üzüntüyü de, Öfkeyi de Paylaşma Günü Olmalıdır

CHP Zonguldak Milletvekili adayları Ünal Demirtaş, Buket Müftüoğlu, Cem Evi Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkan ve Yöneticileri, Eğitim-İş, Eğitim-Sen ve Cumhuriyet Kadınları Derneği adına açıklamalarda bulunan Eğitim-Sen Kdz. Ereğli Şubesi Örgütlenme sekreteri Sercan Uzunel şunları söyledi; 10 Ekim kara Ankara günü sonrası üzüntülüyüz ve öfkeliyiz. Evet, gün üzüntüyü de, öfkeyi de paylaşma günü olmalıdır. Gün muktedirlere karşı birlikte olma günüdür. Gün birlikte direnme birlikte mücadele etme günü olmalıdır. Bizlerle dayanışma içerisinde olan dostlara teşekkür ediyoruz. DİSK, KESK, TTB ve TMMOB’nin çağrısıyla Ankara’da düzenlenen barış mitingi öncesinde kalabalık içinde peş peşe patlatılan bombalar sonucunda onlarca kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce insanımız yaralanmıştır. Barış talebinden rahatsız olan malum güçler yine harekete geçmiş, tek hedefi barış taleplerini haykırmak olan ve binlerce insanın içinde bomba patlatarak savaş ve kandan beslendiklerini bir kez daha göstermişlerdir.

Kaybedeceksiniz

Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı, başkent’in göbeğinde yapıldıktan sonra, telaş içerisinde, savunmaya geçen sarayın başbakanı ve yardımcıları tarafından güvenlik zafiyetinin olmadığı ile ilgili art arda, insanların gözünün içine bakılarak, tutarsız ve yalan açıklamalarda bulunmuşlardır. Evet, bu katliamın baş sorumlusu, almadığınız önlemlerle sizsiniz, bu ülkede çete başı, mafya babası Sedat Peker, sarayı destekleme adına her türlü güvenliği alınarak miting yaparken, Ankara’ya savaşa karşı inatla barış demek için gelenlerin eyleminde ise güvenlik önlemlerinin alınmaması sonucu,bombalar patlatılmış ve büyük bir katliam gerçekleştirilmiştir.Bu kandan, bu savaş’tan kazanarak çıkacaklarını düşünenler şunu iyi bilmelidir ki kaybedeceksiniz.

10 Ekim’de Ankara’da yaşanan vahşi katliamın sorumlularını uzaklarda aramaya gerek yoktur. 7 Haziran seçimleri sonrasında kışkırtıcı ve saldırgan politikalarını sürdüren, her ağızlarını açtıklarında akan kan ve ölümler üzerinden siyaset yaparak ‘’ oy avcılığı ‘’yapanlar, katliamın asıl sorumlusudur.

Her Eyleminiz´in Karşısında Barış Nidaları Atarak Dimdik Duracağız

Terör, farklı inanç ve kültürlere sahip yurttaşlarımızın bir arada barış içinde yaşamasına kasteder duruma gelmiştir. Terör maalesef ne ayrım yapıyor ne de hedef gözetiyor. Terör saldırılarında katledilen askerler de katledilen vatandaşlar da katledilen emekçiler de bizim insanımızdır. Birileri bu ölümler üzerinden iktidarlarını sürdürmek isterken, bizler birilerinin iktidar hırsı yüzünden bir bir öldürülmeye devam ediyoruz. İktidarı elinde tutmak için her yola başvuranlar bilmelidir ki; kanla beslenen, terörden nemalanan her eyleminiz´in karşısında barış nidaları atarak dimdik duracağız.

Ankara’da yaşanan saldırı, emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerini hedef almıştır. Kendi siyasi ikballeri için yıllardır şiddet ve nefret dilini kullananlar, bugün Türkiye´nin katliamlar tarihine yeni bir katliam daha eklenmesine neden olmuştur.

Bizler her fırsatta savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı, ‘’ İnadına barış ‘’ diyen barış savunucularını göz göre göre katledenleri ve bu katliamın gerçekleşmesine neden olanları lanetliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun. ´´ dedi.

Kalabalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından eylemi sonlandırdı.

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2015, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER