´´Nimet Hocaları, Recep Kâhyaları ve tüm vatanseverleri saygı ve rahmetle anıyorum´´

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı Kdz. Ereğli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

´´Nimet Hocaları, Recep Kâhyaları ve tüm vatanseverleri saygı ve rahmetle anıyorum´´

CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Sertan Ocakcı  Kdz. Ereğli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 96. Yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Yayınladığı mesajda şunları söyledi;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı istiklal ateşinin ilk ısıttığı kentlerden biriolan Karadeniz Ereğli’de, düşman işgalinden kurtuluşumuzun yıldönümünü kıvançlakutluyoruz.

Nimet hoca önderliğinde Fransızişgaline karşı halkıyla beraber hep beraber tek yürek olarak direniş gösteren vebağımsızlık aşkını ortaya koyan Karadeniz Ereğli, tarihe düşman işgalinden ongün sonra kendisini kurtaran ilk ilçe olarak geçmiştir.  18 Haziran 1920 tarihinde düşman işgalindenkurtulan Karadeniz Ereğli, 9 Şubat 1921’de Alemdar Gemisi ve onun kahramanmürettebatı ile de bir başka tarihi destana daha imza atmıştır. 

Tarihi ile Cumhuriyetçi ve Atatürkçükentlerinden biri olan Karadeniz Ereğli, tarihte önemli bir yere sahiptir. Bukahramanlık destanına imza atan Nimet Hocaları, Recep Kâhyaları ve tüm vatanseverleri,bu anlamlı gün vesilesi ile bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, düşmanişgalinden kurtuluşumuzun yıldönümünde, bu kutlu gün dolayısıyla halkımızıkutlayarak en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”



Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2016, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER