´´TOKİ´ye müracaat için derneğimize üyelik zorunlu değil”

Ereğli ´de faaliyet gösteren Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Şubesi 2. Başkanı Saip Erarslan, haklarında ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

´´TOKİ´ye müracaat için derneğimize üyelik zorunlu değil”
Ereğli ´de faaliyet gösteren Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Şubesi 2. Başkanı Saip Erarslan, haklarında ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Erarslan, TOKİ’ye ucuz konut müracaatı için emekliler derneğine üyeliğin zorunlu olmadığını ifade etti. 
TÜED Kdz. Ereğli Şubesi 2. Başkanı Saip Erarslan ‘TOKİ’ye ucuz konut müracaatlarının emeklileri derneğe üye yapmak amacıyla alındığı’ iddialarına yanıt verdi. Projenin TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün ve dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikte yaptıkları bir çalışma olduğunu ifade eden Erarslan, çalışmaları hakkında hem kaymakamlığın hem de milletvekillerinin bilgisi olduğunu söyledi. Emeklilerin, derneklerine yılda bir defaya mahsus olmak üzere 22 TL üye aidatı ödeyerek kayıt yaptırdığını ifade eden Erarslan, emeklilerin üyeliği seve seve kabul ettiklerini vurguladı.
Erarslan açıklamasında “Müracaat sayısı sekreter arkadaşlarımızın bize bildirdiğine göre 4 bini geçti. Biz müracaat evraklarını tanzim edip bir an evvel elden TOKİ Genel Merkezi’ne getireceğiz. Bir hafta içerisinde artık müracaatımızı gerçekleştireceğiz. Yer konusunda bazı yetkili büyüklerimizle görüştük. Bize Ereğli’de Milli Emlak’tan güzel bir yer bulacaklarını vaat ettiler. O yönde beklentimiz yüksek” dedi. Haklarında ortaya atılan iddialarla ilgili soruya da yanıt veren Erarslan şunları söyledi; “Biz çok büyük bir kuruluşuz. 1973 yılında kurulmuş, 103 şubesi ile Türkiye genelinde emeklilere hizmet etme yolunda ilerleyen dev bir kuruluşuz. Kurumsal bir kimliğe sahibiz. Zaten bu işin önderliğini bizim Genel Merkezimizde Genel Başkanımız Kazım Ergün liderliğinde, hükümetle 4 yılı aşkın süredir Faruk Çelik beyin öncülüğünde devam ediyor. Bu projeyi ilk olarak bizim Batman şubemiz başladı. Şuanda bin 400 konutu yaptılar, kuralar çekildi ve hak sahipleri evlerine girmeye başladı. Bizim hakkımızda menfi propaganda yapan arkadaşlarımızı şuna davet ediyorum; Türkiye emekliler Derneği Batman Şube Başkanlığı diye internete girerlerse, orada daha iyi görürler. Ondan sonrada bizden özür dileyeceklerine inanıyorum.”
Üye aidatının bu yıl 18 TL’den genel kurul kararı ile 22 TL’ye yükseldiğini ifade eden Erarslan bu ücretin senede bir defa alındığını dile getirdi. Ereğli’de 5 bin olan üye sayılarının TOKİ’nin emekliye ucuz konut projesi müracaatları ile 10 bine yaklaştığını belirten Erarslan, proje ile ilgili çalışmalarında kaymakamlığında milletvekillerinin de bilgi sahibi olduğunu anlattı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun TÜED’in Genel Kurulu’na katılarak burada bu işin şubeleri aracılığı ile yapılacağını söylediğini vurgulayan Erarslan “Tüm dünya kamuoyu bunu seyretti. Biz Sayın Kaymakamımıza bunu dilekçe ile başvurduk. Kaymakamımız bu müracaatı TOKİ’ye gönderdikten sonra biz bu işi hızlandırdık. 55 tane şuanda Türkiye’de bu konuda aktif konumda. Biz Ereğli olarak biraz geç kaldık. Biz Türkiye genelinde 1 milyona yakın üyesi olan bir kuruluşuz. Bizim hakkımızdaki fısıltı, sansasyonel söylentiler ilkte olmaz, sonda olmaz” dedi.
TOKİ’den emeklilere ucuz konut müracaatında bulunmak isteyenlerin derneklerine üye olma gibi bir zorunluğu bulunmadığını hatırlatan Erarslan, dernek binasının çeşitli yerlerine yazılar asarak emeklileri bu konuda bilgilendiklerini söyledi. Erarslan ayrıca müracaatları bir hafta 10 gün içerisinde sonlandırmayı planladıklarını aktararak, üyeleri gelişmeler hakkında SMS yoluyla sürekli bilgilendireceklerini belirtti.
Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2015, 13:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER