´´TÜM HALKIMIZIN 94. KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUM´´

´´TÜM HALKIMIZIN 94. KURTULUŞ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUM´´

gundemeregli.com-Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, 18 Haziran Karadeniz Ereğli´nin 94. Kurtuluş Yıl Dönümü ile dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı. 

Çay yayınladığı mesajında;´´Kdz. Ereğli 8 Haziran 1920’ de Fransızlar tarafından işgaledilmiştir. 10 gün içinde kendini kurtaran ilk ilçe olma unvanına sahip Kdz.Ereğli 18 Haziran 1920’ de düşman işgalinden kurtulmuştur. Bu olaydan 8 aysonra 9 Şubat 1921’ de Kurtuluş Savaşımızın tek deniz savaşı Kdz. Ereğli Kıyılarındagerçekleşmiş Alemdar Gemisinin destansı mücadelesi sırasında Recep KahyaKurtuluş Savaşımızın tek deniz Şehidi olma şerefini kazanmıştır. Alemdar GemisiKurtuluş Savaşımız boyunca Karadeniz’ de Rusya’dan Türkiye’ye getirilen savaşmalzemelerini taşıyan gemilere kılavuzluk görevi yapmış ve Rum çeteleri ile desavaşmıştır.

Cumhuriyetle birlikte kömür ve çilek üretimindeki artış,deniz ve kara taşımacılığındaki kolaylık ve olanaklar, ilk konservefabrikasıyla Osmanlı Çileğinin ünlenmesi İlçemizdeki değer ve öneminiartırmıştır. Sonuçta Ereğli’miz, Ülkemizin en büyük sanayi tesisinin kurulmasıve gelişen yan sanayi ile birlikte bugünkü ekonomik, sosyal, kültürel vedemografik gelişmişlikle uluslar arası boyutta tanınan önemli ilçeler arasınagirmiştir.

Ereğli’mizin düşman işgalinden kurtuluşunu sağlayanşehitlerimizi rahmet ve gazilerimize şükranla anıyor, tüm halkımızın 94.Kurtuluş yıl dönümünü kutluyorum.´´ dedi

Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2014, 07:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER