´Deniz Uçağı Projesi´ için çalışmalara başlandı

Karadeniz Ereğli ekonomisine tersane, liman ve çimento fabrikası gibi ilkleri kazandıran Deniz Ticaret Odası Karadeniz Bölgesi Başkanı İrfan Erdem, Ereğli insanını bir ilk ile daha tanıştırmak için kolları sıvadı.

´Deniz Uçağı Projesi´ için çalışmalara başlandı

Karadeniz Ereğli ekonomisine tersane, liman ve çimento fabrikası gibi ilkleri kazandıran Deniz Ticaret Odası Karadeniz Bölgesi Başkanı İrfan Erdem, Ereğli insanını bir ilk ile daha tanıştırmak için kolları sıvadı.

Resmi bir ziyaret esnasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Birdal ile görüşerek Karadeniz Ereğli-İstanbul arasında deniz uçağı seferlerinin yapılmasını gündeme getirdiğini belirten Erdem, aradan geçen zaman zarfında ´Deniz Uçağı Projesi´nin ilçeye kazandırmak için çalışmaların başladığını söyledi.

“FİRMA YETKİLİLERİ İNCELEMEDE BULUNDU”

Deniz Ticaret Odası Karadeniz Bölgesi Başkanı İrfan Erdem´in daveti üzerine Karadeniz Ereğli´ye gelen Seabird Airlines firması Genel Müdür vekili Anıl Öztekin limanda teknik incelemelerde bulunarak, Kaymakam İbrahim Çay ve Belediye Başkanı Op. Dr. Hüseyin Uysal ile Ereğli-İstanbul deniz uçağı seferlerinin başlaması için görüş alışverişinde bulundu.

“DENEME UÇUŞU YAPILACAK”

DTO Karadeniz Bölgesi Başkanı Erdem konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Seabird Airlines firmasının Haliç-Ayvalık, Haliç-Kocaeli, Haliç-Alaçatı, Haliç-Bodrum ve Haliç-Bozcaada arasında devam eden uçuşları var. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Birdal ile görüşerek deniz uçağı seferlerinin Karadeniz bölgesinde de yapılabileceğini dile getirdim. Sayın Genel Müdür bu önerime olumla baktı ve yaptığımız çalışmalar neticesinde Seabird Airlines firması yetkilileri Karadeniz Ereğli´ye gelerek bir dizi inceleme ve görüşmelerde bulundular. Şu anda Ereğli-Haliç arasında deniz uçağı seferlerinin başlaması için çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda Ereğli Kaymakamımız Sayın İbrahim Çay ve Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Uysal da projeye destek veriyorlar. Zonguldak Milletvekilimiz Sayın Prof. Dr. Ercan Candan´a da proje çalışmalar hakkında bilgi verdim. Sayın vekilimiz de projeyi destekliyor. Firma yetkilileri ile Liman Başkanlığı arasında yapılan görüşmeler neticesinde deneme uçuşu için de izin alındı. Önümüzdeki günlerde değerli basın mensuplarımızı da davet ederek deneme uçuşu yapacağız. Seferler başladığında Ereğli-İstanbul arasındaki uçuş süresi 45 dakika olacak. Ereğli bir ilk ile daha tanışacak. Amacımız yaşadığımız kente her anlamda katkı sağlamaktır. Yerel yönetim birlik, beraberlik ve diyalog içinde olduğu zaman üstesinden gelinemeyecek iş, çözülemeyecek sorun olmaz.

“ERDEM, PROJEYE DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ”

Ben şahsım ve başkanı olduğum Deniz Ticaret Odası adına bu projeye destek veren Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Orhan Birdal´a, Zonguldak Milletvekili Sayın Prof. Dr. Ercan Candan´a, Kdz. Ereğli Kaymakamı Sayın İbrahim Çay’a, Ereğli Belediye Başkanı Sayın Op. Dr. Hüseyin Uysal´a, Ereğli Liman Başkanvekili Sayın Tuncay Çelebi’ye ve Seabird Airlines firması yöneticilerine gönülden teşekkürlerimi sunuyorum dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2014, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER