´Kül´ tartışmasında komşusunu bıçaklayan sanığın yargılanmasına devam edildi

´Kül´ tartışmasında komşusunu bıçaklayan sanığın yargılanmasına devam edildi

´Kül´ tartışmasında komşusunu bıçaklayan sanığın yargılanmasına devam edildi
Zonguldak’ta kül tartışması nedeniyle çıkan kavgada komşusunu bıçaklayan 59 yaşındaki tutuklu sanık Kazım C.’nin yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Kazım C., mağdur yakınları ve taraf avukatları katıldı. Cumhuriyet Savcısının iddianamesine göre Kasten öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla 9 ila 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılması talep edilen Kazım C., hakım karşısına çıktı.

Mahkeme, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Kazım C., önceki duruşmada verdiği ifadesinde, “İşten ayrılmıştım, eve gidiyordum. Havanın yağışlı olması sebebiyle elimde şemsiye vardı ve açıktı. Kapının önüne geldiğimde Ramazan ile karşılaştım. Bana ‘Dün sen kime küfür ettin’ dedi. Ben kime küfür ettiğimi sordum. Ramazan da bana hanımına küfür ettiğimi söyledi. Ben de kimseye küfür etmediğimi söyleyince bunun üzerine sinkaflı kelimeler kullandı. Ben de ‘Ramazan bir poşet kül için bu işi uzatmaya gerek yok’ dedim. Bunun üzerine bana vurmaya başladı. Korkutma amaçlı üzerimdeki bıçağı çektim. Ramazan da bıçağı görünce ‘Bana mı vuracaksın lan’ dedi. Bıçağı duvara doğru salladım, ikimiz yere düştük. Ben Ramazan’ın altında kaldım. Biraz sonra sağ eliyle böğrünü tuttu. O zaman yaralandığını anladım. 155’i arayarak yardım istedim. Acil gelinmesini komşumun yaralı olduğunu söyledim. Bizim önceye dayalı husumetimiz yoktur. Sadece kül dökmesi meselesi yüzünden kavga çıkmıştır. Çünkü benim eşim astım hastası, yanık külü hemen kapının önüne bıraktığı için külden nefes alamıyor” ifadelerine yer vermişti.

18 Ocak 2016 günü kül tartışması nedeniyle meydana gelen olayda Kazım C., iddialara göre komşusu Ramazan Albayrak’ı bıçaklamış ve olaydan sonra tutuklanmıştı.
Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2016, 14:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER