AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİNDE YANGIN....

AĞIZ DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİNDE YANGIN....


gundemeregli.com-Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından Kdz. Ereğli Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezinde geniş çaplı yangın tatbikatı düzenlendi. Tatbikatı sağlık merkezine gelen hastalar ve vatandaşlarda izledi.

Karadeniz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen tatbikatta önce Diş sağlığı personeline yangın ile ilgili sunum yapıldı. Yapılan sunumda yangının kısa sürede ne kadar büyüdüğü ve yangın öncesinde alınması gereken önlemler anlatılırken, ardından bina içerisinde yangında mahsur kalanlar sedye, ip ve merdivenli araç ile kurtarıldı.

Daha sonra yaklaşık iki katlı bina yüksekliğinde binada mahsur kalanlar hava yatağına atlayarak kurtarıldı. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müdürü Ali Kabaş’ın da atlama minderine atlayarak binadan tahliye edilmesi sağlandı.

Kdz Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş Kdz Ereğli Belediyesi Müdürlüğü ve Gönüllü İtfaiyeciler ile birlikte Ağız ve Diş Hastanesinde bir sunum yaptıklarını belirterek yaptığı konuşmada;

“İlk önce personelimizi yangınlara karşı uyardık, yangınların çıkış nedenleri olsun,yangın yerindeki tehlikeler, Patlamalar ve Yangın sınıfları olarak bunları anlattık, Merdivenli araçla temsili binada mahsur kalma olayını tahliye ettik ve merdivenli aracımızı açamadığımız yerlerde neler yapabiliriz’i gösterdik, Sedyeyi iple aşağı indirdik ve sedyenin yetersiz olması durumunda, Personel olsun, Topluma açık alan yer olsun ,Yurtlar olur, Okullar olsun bu gibi yerlerde atlama minderini sererek tahliyesini yaptık ve son olarak ta yangın söndürme tüpleri ile olası yangına nasıl müdahale edilecek arkadaşlarımıza uygulamalı olarak bunları anlattık ama gördüğümüz kadarı ile şunu söyleyebilirim Ağız ve Diş Hastanesi bu konuda çok iyi Personeli atlamada kurtarmada ve yangın söndürmede çok başarılı bizlerde bu konuda çok mutluyuz” dedi.

Diş Hastanesi Başhekimi Yüksel Tuncer, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olarak bir ekip çalışması yaptıklarını belirterek şunları söyledi;

“Olası yangından korunmak için bir tatbikat düzenlendi. Sağ olsunlar İtfaiye Müdürümüz bizlere bu konuda tam destek verdi, Bizler de başarılı bir şekilde olayı gerçekleştirdik çok teşekkür ediyorum” dedi.

Tatbikatta son olarak olası bir yangına, personelin yangın söndürme cihazları ile nasıl müdahale edeceği uygulamalı olarak gösterildi.

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2014, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER