Ağlar´dan Ağız ve diş sağlığı uyarısı

Zonguldak’ınAlaplı ilçesinde görev yapan Diş HekimiMustafa Ağlar, Ramazanayı boyunca vatandaşları iftarvesahuryemeklerinden sonra dişlerini fırçalamaları konusunda uyardı.

Ağlar´dan Ağız ve diş sağlığı uyarısı

Zonguldak’ınAlaplı ilçesinde görev yapan Diş Hekimi Mustafa Ağlar, Ramazanayı boyunca vatandaşları iftarvesahuryemeklerinden sonra dişlerini fırçalamaları konusunda uyardı.

Alaplı ilçesinde görev yapan Diş Hekimi Mustafa Ağlar, Ramazan ayındaağız ve diş sağlığına daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini, gün içerisinde yeme içme faaliyetlerinde bulunulmadığı için ağız ve diş sağlığı bakımının özellikle iftar ve sahur yemeklerinden sonra mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.

Özellikle sahurdan sonra hemen uyunduğu için ağızda bakteri birikimi ve plak birikiminin daha fazla olduğunu belirten Ağlar, ”Ağız ve diş sağlığı, Ramazan ayında daha da önem kazanıyor.İftarvesahurdansonra fırçalanmayan dişler hem ağız kokusuna hem de diş çürüğüne sebep olmaktadır. Diş fırçalamadan oruç tutan kişilerin sahurdan iftara kadar geçen uzun süre içinde yeme içme faaliyetinde bulunmamasının ağızdaki bakteriler için daha kolay üreme ortamı sağlar ayrıca oruçlu iken tükürük salgısının azalması bakterilerin kolayca üremesine zemin hazırlar. Bu bakteriler hem ağız kokusuna sebep olur hem de asitlenmeyi arttırıp diş çürümesine sebep olur. Ağız bakımınız için her yemekten sonra dişlerinizi ve dilinizi en az 2 dakika fırçalayın diş ipi kullanın ve düzenli diş hekiminize kontrole gidin” dedi.

Ramazanayında beslenme alışkanlığına da dikkat edilmesi gerektiğini belirten Ağlar, “Ramazan ayında uzun bir süre aç ve susuz kalındığı için kan şekerinde düşmeler meydana gelebiliyor. Bundan dolayı da özellikle iftarda tatlı tüketimi artıyor. Bu da diş çürümelerine neden oluyor “ diye konuştu.

Alaplı ilçesinde görev yapan Diş Hekimi Mustafa Ağlar, Ramazan ayında ağız ve diş sağlığına daha fazla özen gösterilmesi gerektiğini, gün içerisinde yeme içme faaliyetlerinde bulunulmadığı için ağız ve diş sağlığı bakımının özellikle iftar ve sahur yemeklerinden sonra mutlaka yapılması gerektiğini söyledi.

Özellikle sahurdan sonra hemen uyunduğu için ağızda bakteri birikimi ve plak birikiminin daha fazla olduğunu belirten Ağlar, ”Ağız ve diş sağlığı, Ramazan ayında daha da önem kazanıyor. İftar ve sahurdan sonra fırçalanmayan dişler hem ağız kokusuna hem de diş çürüğüne sebep olmaktadır. Diş fırçalamadan oruç tutan kişilerin sahurdan iftara kadar geçen uzun süre içinde yeme içme faaliyetinde bulunmamasının ağızdaki bakteriler için daha kolay üreme ortamı sağlar ayrıca oruçlu iken tükürük salgısının azalması bakterilerin kolayca üremesine zemin hazırlar. Bu bakteriler hem ağız kokusuna sebep olur hem de asitlenmeyi arttırıp diş çürümesine sebep olur. Ağız bakımınız için her yemekten sonra dişlerinizi ve dilinizi en az 2 dakika fırçalayın diş ipi kullanın ve düzenli diş hekiminize kontrole gidin” dedi.

Ramazan ayında beslenme alışkanlığına da dikkat edilmesi gerektiğini belirten Ağlar, “Ramazan ayında uzun bir süre aç ve susuz kalındığı için kan şekerinde düşmeler meydana gelebiliyor. Bundan dolayı da özellikle iftarda tatlı tüketimi artıyor. Bu da diş çürümelerine neden oluyor “ diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2015, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER