Ağlarına lüfer yerine köpek balıkları takıldı

Lüfer için denize olta atan amatör balıkçıların oltasına üç saatte 12 yavru köpek balığı takıldı.

Ağlarına lüfer yerine köpek balıkları takıldı

Zonguldak’ta lüfer için denize olta atan amatör balıkçılarınoltasına üç saatte 12 yavru köpek balığı takıldı. 
Zonguldak’ta üç amatör balıkçı, akşam saatlerinde lüfer yakalamak için UzunkumPlajı’na geldi. Lüfer için denize olta atan balıkçılar, gelen balıkların camgözyavru köpek balığı olduğunu görünce şaşkınlık yaşadılar. Yaklaşık üç saatboyunca denize olta atan balıkçılar, art arda 12 yavru köpek balığıyakaladılar. Serdar Eyüpoğlu, “Yaklaşık iki saattir buradayız. Her oltamızıattığımızda gelen tek balık köpek balığı oldu. Bu tarihte bir ilk oldu. Yaşım37, yaklaşık 20 senedir balıkçıyım, böyle bir şeyi ilk kez görüyorum. Oltayıatıyoruz, çekiyoruz köpek balığı çıkıyor. Bir tane de küçük bir mezgit balığıaldık. Bu kadar çok köpek balığının bu sularda olması biraz tuhaf. Biz lüferiçin attık, iki akşam önce lüfer almıştım. Bu akşam şansımıza bunlar geldi. Yemekisteyen varsa verebiliriz” dedi.
Balıkçılardan Selahattin Güzel ise, “Benim ilk defa başıma böyle bir şeygeliyor. İlk defa oltayla köpek balığı yakalıyorum” diye konuştu.
Amatör balıkçı Engin Yazıcı da yavru köpek balığını kolunun üzerine koyarakuzunluğunu ölçtü. Balıkların uzunluğunun 50 ila 80 santimetre olduğu gözlendi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 06:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER